مترجم قرآن به زبان مجارستانی از اسلام‌هراسی در اروپا می‌گوید
مترجم قرآن به زبان مجارستانی از اسلام‌هراسی در اروپا می‌گوید
عبدالرحمان میحلفی گفت: در اروپا، درک واحدی از اسلام وجود ندارد. مسلمانان از جاهای مختلف آمده‌اند و در تفکر و معنویت متفاوت هستند.
شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۶
کد مطلب: 4194
عبدالرحمان میحلفی، روحانی مجارستانی که در رشته شریعت اسلامی تحصیل کرده و در حال حاضر رئیس شورای فتوای معاملات حلال اروپا در «وین»، پایتخت اتریش است، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب به بررسی دلایل گسترش اسلام‌هراسی در اروپا و شرایط مسلمانان در اتحادیه اروپا پرداخت.

وی گفت: در اروپا، درک واحدی از اسلام وجود ندارد. مسلمانان از جاهای مختلف آمده‌اند و در تفکر و معنویت متفاوت هستند. میزان پایبندی به اسلام نیز متفاوت است. زندگی در اروپا سکولار است از این رو اکثریت مردم مشغول گذران زندگی هستند و اسلام یا دین برای همه یک اولویت نیست.

میحلفی توضیح داد: در اتریش و آلمان اکثریت مسلمانان ترک‌تبار هستند. آن‌ها نسل سوم یا چهارم اولین مهاجران ترک هستند. تنها آخرین نسل مسلمانان حق شهروندی آلمان را گرفته‌اند. پدران و پدربزرگ‌های آن‌ها یک عمر با تابعیت ترکیه در آلمان زندگی کردند. این مسئله بر رابطه آن‌ها با جامعه بومی تأثیر گذاشته است. امروز برخی از آنان تاجران ثروتمندی هستند که کارخانه‌ها و مراکز خرید دارند. ماهیت این تاجران نیز بر مفهوم اسلامی مساجدی که در آنجا ساخته شده است، اثر گذاشته است.

میحلفی گفت: در فرانسه، مهاجران بلژیکی از الجزایر، تونس و مراکش، تعیین کننده جهت‌های اسلامی هستند در حالیکه در بریتانیا اکثریت مسلمانان هندی‌ و پاکستانی‌تبار هستند. کشورهای اسکاندیناوی همواره پذیرای مهاجرانی بوده‌اند که به دلیل سرکوب‌های سیاسی و دینی از کشورهای اسلامی به ویژه عراق به این کشورها رفته‌اند.

مترجم قرآن به زبان مجارستانی گفت: جریان وهابی ـ سلفی از دهه ۸۰ قرن بیستم میلادی شروع به قدرت گرفتن کرد؛ آن‌ها آموزه‌های اسلامی را تخریب می‌کردند و با کمک دلارهای نفتی خود توانستند افکار افراطی خود را به بعضی جوامع تزریق کنند و همبستگی اسلامی را تخریب کنند. نمونه این جریان اخوان المسلمین هستند که بسیار هم فعالند و تقریباً در همه جا حضور می‌یابند و ادعا می‌کنند که فعالیت اسلامی آن منطقه خاص را بر عهده دارند.

آمریکا با اسلام‌هراسی اروپا را بی‌ثبات می‌کند

میحلفی افزود: امروز هم که نوبت داعش و دیگر گروه‌های تکفیری است. من شاهد بوده‌ام که برخی مسلمانان برای اینکه درگیر فعالیت‌های آنان نشوند، مذهب خود را ترک کرده‌اند.

این تازه‌مسلمان مجارستانی گفت: در نتیجه فعالیت‌های این گروه‌های تکفیری، امروز اتحادیه اروپا شاهد اسلام‌هراسی است و این مسئله دلایل متعددی دارد. وضعیت مسلمانان که پیش‌تر تشریح شد نیز به خودی خود مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

میحلفی افزود: از سوی دیگر، آمریکا به دنبال تأسیس دولت جهانی خود است؛ اما ابرقدرت‌های دیگری مانند چین و روسیه نیز ظهور کرده‌اند. دلار نیز در بحران و خطر سقوط قرار دارد. کشورهای بریکس (به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور) نیز می‌توانند سرعت سقوط دلار را افزایش دهند. آمریکا برای حفظ هژمونی خود تنها یک راه دارد: بی‌ثبات‌ کردن جهان و ایجاد درگیری‌های بیشتر مانند آنچه در اوکراین، خاورمیانه، آفریقا و ... رخ می‌دهد. تنها در این شرایط آمریکا نیاز به هم‌پیمان ندارد؛ زیرا هم‌پیمانان حقوق برابر خواهند داشت.

وی ادامه داد: آمریکا غلام و برده می‌خواهد. آمریکا کسانی را که بحث می‌کنند و نظر دارند نمی‌خواهد. پس با اسلام‌هراسی آمریکا می‌تواند اروپا را بی‌ثبات کند و اهداف خود را پیش ببرد. این کشور از تکفیری‌ها به عنوان ابزاری برای تنبیه هر کشور در هر زمان استفاده می‌کند. به عقیده من، اسلام‌هراسی یک محصول مصنوعی برای تنظیم اتفاقات در اتحادیه اروپا به نفع آمریکا است.

عبدالرحمان میحلفی گفت: همچنین اسرائیل می‌خواهد ثابت کند که جنگ‌هایش علیه مسلمانان مشروع است. با اسلام‌هراسی رژیم صهیونیستی می‌تواند پارلمان‌های اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار دهد تا کشور فلسطین را به رسمیت نشناسند و برای تحکیم موقعیت خود حمایت آنان را جلب کند.

اسلام‌هراسی روبه افزایش در اروپا

وی افزود: اگر ما همه این موارد را در کنار هم قرار دهیم، منطقاً می‌توانیم نتیجه بگیریم که اسلام‌هراسی و حملات ناشی از آن در اروپا افزایش خواهد یافت. گروهای وابسته به پناهندگانی که این روزها به اتحادیه اروپا می‌روند نیز بخشی از این نقشه هستند.

میحلفی تأکید کرد: در این میان ما مسلمانان و جهان اسلام می‌توانیم نقش مهمی داشته باشیم. اسلام عملی مانند نماز، خواندن قرآن، روزه گرفتن و اجرای دیگر آموزه‌ها بسیار خوب و لازم هستند اما برای این مهم کافی نیستند. امروز من می‌بینم که در بسیاری جوامع، جوانان اسلام را ترک می‌کنند تا با فرهنگ غربی بیامیزند؛ زیرا جواب‌های خود را پیدا نمی‌کنند در حالیکه جواب‌ها در خود اسلام وجود دارد.

وی گفت: ما باید از خود بپرسیم که اسلام عملی کجاست؟ جوامع ما کجا هستند؟ اقتصاد اسلامی کجاست؟ بانکداری اسلامی که محافظی در برابر بحران‌هاست، کجا است؟ چرا کشورهای اسلامی از این شیوه‌ها بهره‌برداری نمی‌کنند؟ چرا قوانین و مقررات انسانی اسلام حکم‌فرما نیست؟

میحلفی افزود: امروز قوانین و مقررات صهیونیستی بیان می‌کند که چه کسی تروریست و چه کسی خلافکار است و بر اساس این قوانین ما مسلمانان همواره گناهکار هستیم؛ زیرا از اموال و سرزمین خود دفاع می‌کنیم و این یک جرم است. بنا بر قوانین آن‌ها، سرزمین ما، خاک ما و دارایی ما همگی متعلق به آن‌هاست پس ما دزد هستیم. آن‌ها می‌توانند این ادعا را بکنند؛ زیرا قوانین آن‌ها کار می‌کند و خبری از قوانین ما نیست.

ایجاد گروه‌های تکفیری با اهداف اسرائیل همخوانی دارد

به گفته میحلفی، ایجاد گروه‌های تکفیری در راستای ارائه چهره‌ای غلط از اسلام و در نتیجه آن افزایش اسلام‌ستیزی در سراسر جهان، با اهداف رژیم صهیونیستی کاملاً همخوانی دارد و از همین رو صهیونیست‌ها داعش و پرچمشان را گرامی می‌دارند.

وی افزود: تا زمانیکه قوانین آن‌ها حکمفرما باشد، وضع به همین منوال است. اکنون ما مسلمانان نیستیم که تعیین می‌کنیم حلال و حرام چیست. از این زاویه می‌توان به همه مسائل بزرگ دنیا نیز نگریست. طب اسلامی کجاست؟ آموزه‌های اطبای مسلمان مانند ابن سینا کجاست؟

میحلفی گفت: هدف از تشکیل شورای اروپایی فتوا برای معاملات حلال در وین اتریش داشتن ایجاد نظام قانونی اسلامی برای همکاری با نهادهای محلی و دیگر نهادهای اسلامی در مسیری هماهنگ بود که این مسئله به اسلام و همبستگی و ادغام مسلمانان کمک می‌کند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایکنا