حمله تروریستی به مسجد لندن و رفتار تبعیضآمیز رسانهها
ساعت 00:20 دقیقه بامداد امروز، 29 خرداد، به وقت محلی نمازگزاران مسجد «فینزبری پارک» در شمال لندن هدف حمله تروریستی قرار گرفتند که به گفته پلیس یک کشته و هشت زخمی بر جای گذاشت
دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۰۵
کد مطلب: 5733
جی کی رولینگ، نویسنده محبوب انگلیسی که به خاطر نوشتن مجموعه هری پاتر شهرت دارد، خواستار پایاندادن به «مقصر شناختن قربانیان» در حمله تروریستی به مسجد فینزبری پارک لندن شد.
در این حادثه یک ون از روی عمد به جمعیتی که در حال ترک مسجد بودند حمله کرد و سبب کشته و زخمی شدن نمازگزاران شد.
راننده ۴۸ ساله ون دستگیر و دو همراه او از صحنه گریختند که پلیس در حال تحقیق در مورد این خشونت است.
این نویسنده انگلیسی با مقایسه نحوه واکنش رسانهها به حوادث تروریستی اخیر در شهر منچستر و لندن با حمله تروریستی به مسجد فینزبری پارک، به تفاوت عملکرد رسانهها اشاره کرد.
وی که در توئیتر ۱۰ میلیون دنبالکننده دارد، در پستی نوشت: انداختن تقصیر گردن قربانیان در روزنامهها نفرتانگیز است.
رولینگ همچنین با به اشتراکگذاشتن پست دیگری عنوان کرد: سیاهنمایی مسلمانان جان کسی را نجات نمیدهد. اسلامهراسی زندگیها را نابود میکند.
جی کی رولینگ نوشت: قلبهای ما با قربانیان حمله تروریستی مسجد فینزبری پارک است.
در بسیاری از روزنامهها و شبکههای خبری عامل حمله به مسجد فینزبری «تروریست» خوانده نشد و «راننده ون سفید» لقب گرفت.
این نویسنده با اشاره به اینکه امام شجاع این مرکز رفاهی اسلامی(مسجد فینزبری پارک لندن)، از فرد تروریست در برابر جمعیت خشمگین محافظت کرد تا به دست قانون محاکمه شود، اعلام کرد: نجابت و شجاعت این فرد مرا به گریه واداشت.
اعتراض به روزنامه دیلیمیل برای تیتر حمله به مسجد فینزبری پارک
روزنامه «دیلی میل» انگلیس یکی از رسانههایی بود که با تیتر خود، تعصب آشکار خود علیه مسلمانان و رویکرد جانبدارانه خود را مشخص کرد.
این روزنامه با درج تیتر «راننده ون سفید با حمله به جمعیت مسجد فینزبری پارک لندن که زمانی «ابو حمزه» در آن تبلیغ نفرت میکرد حداقل ۱۰ نفر را کشت» انتقادات زیادی را برانگیخت.
این روزنامه علاوه بر اینکه فرد تروریست را فقط «راننده ون سفید» معرفی کرد، به طور ضمنی ادعا کرد که این مسجد محل حضور افراطگرایان بوده است!
گرچه این روزنامه تیتر خود را بعداً عوض کرد اما تیتر اولیه انتقادات زیادی را به راه انداخت.
عده زیادی در توئیتر و دیگر رسانههای اجتماعی اعتراض خود را به رویکرد رسانهها نسبت به حوادث تروریستی و مقصر نشاندادن مسلمانان در هر صورت اعتراض کردند.
شباهت فاشیستهای راستگرای افراطی و تروریستهای اسلامگرا
از سوی دیگر، همسر «جو کاکس»، نماینده حزب کارگر در پارلمان انگلیس که همسرش به داشتن مواضع بشردوستانه و حمایت از مردم فلسطین و سوریه مشهور بود و سال گذشته هدف حمله مسلحانه قرار گرفت و کشته شد، اعلام کرد: باید با راستگرایان افراطی و افراطگرایان اسلامگرا به یک شکل رفتار شود.
برندان کاکس، همسر جو، در توئیتی نوشت: فاشیستهای راستگرای افراطی و تروریستهای موسوم به تروریستهای اسلامگرا با یک نوع انگیزه نفرت، یک ایدئولوژی برتر پنداری و یک نوع تاکتیک جنایت میکنند.
وی گفت: هنگامیکه تروریستهای به ظاهر مسلمان حمله میکنند ما به دنبال مبلغان گفتمان نفرت میگردیم که آنها را تربیت کردهاند. برای حوادثی مانند حمله تروریستی به نمازگزاران مسجد فینزبری نیز باید به دنبال کسانی بگردیم که اسلامهراسی را ترویج میکنند.
صادق خان، شهردار مسلمان لندن از مردم خواسته است که آرام و هوشیار بمانند.
وی گفت: ما هنوز جزئیات کامل را نمیدانیم اما به هر حال این حمله یک حمله عمدی به لندنیهای بیگناهی بود که برخی از آنها تازه نمازهای ویژه ماه مبارک رمضان را تمام کرده بودند.