قبة الصخره
قبة الصخره
 
افزایش سوال برانگیز یهودیانی که به قبة الصخره می‌روند
گزارش‌ها نشان می‌دهند تعداد یهودیانی که اقدام به ورود به قبة الصخره (حرم شریف قدسی) و اجرای مراسم مذهبی در این مکان مختص به مسلمانان، می‌کنند روبه افزایش است.
يکشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۰۸
کد مطلب: 1864
به گزارش «آرماگدون» ، قبة الصخره (حرم شریف قدسی) قرن‌هاست که در کنترل مسلمانان قرار دارد و آنها افزایش ورود یهودیان به این مکان را اقدامی تحریک آمیز می‌دانند که می‌تواند باعث تضعیف مذاکرات شکننده صلح شود.
چند دهه است تنها یهودیانی که به این مکان می‌آمدند مشتی یهودی متعصب افراطی بودند اما اکنون یهودیان عادی نیز برای ورود به حرم قدسی صف می‌کشند. به عنوان مثال اخیرا زوج‌های یهودی در روز عروسی به این محل می‌روند، گروه‌های مربوط به کنیسه‌ها و مدارس مذهبی یهودی مرتبا به آنجا سر می‌زنند و بسیاری نیز دزدکی قانون ممنوعیت نماز خواندن غیر مسلمانان در این مکان را نقض کرده و در آنجا نماز می‌خوانند.
رهبران فلسطینی می‌گویند فعالیت‌های جدید یهودیان در این مکان باعث به وجود آمدن بدترین تنش‌ها در اطراف مسجدالاقصی و قبة الصخره شده و از مسلمانان خواسته‌اند تا از این مکان‌ها در مقابل تاخت و تاز یهودیان دفاع کنند. در ماه جاری میلادی موجی از درگیری‌ با سنگ اندازی در اطراف این مکان‌ها رخ داد و روز چهارشنبه نیز سه مسلمان در نزدیکی حرم قدسی شریف بازداشت شده و یک افسر پلیس اسرائیلی نیز زخمی شد. روز جمعه همچنین هزاران شهروند عرب اسرائیلی نیز در شمال منطقه تجمع کرده و هشدار دادند الاقصی در خطر است. شیخ الکریم سعید صبری که بر امور مسلمانان در بیت المقدس نظارت دارد در مصاحبه‌ای گفت: وظیفه ما هشدار دادن است. اگر آنها می‌خواهند در این منطقه صلح برقرار کنند باید از الاقصی دور باشند.
حرم قدسی شریف مناقشه برانگیزترین مکان مذهبی در جهان بوده است. یهودیان این مکان را محل ساخت اولین و دومین معبد در بیش از دو هزار سال پیش می‌دانند. مسلمانان اما معتقدند حرم قدسی شریف سومین مکان مقدس جهان است که در آن حضرت محمد (ص) معراج کرده است. هر سال بیش از ۳۰۰ هزار توریست که بسیاری از آنها مسیحی هستند از این مکان بازدید می‌کنند. مسیحیان می‌خواهند از خرابه‌های معبد در این مکان که محل حضور حضرت عیسی (ع) بود بازدید کنند.
اسرائیل این مکان را در سال ۱۹۶۷ همراه با بیت المقدس شرقی وکرانه باختری تصرف کرده اما دولت عبری بلافاصله کنترل آن را به مسلمانان بازگرداند. پیشتر در این مکان تنش‌های دیگری نیز رخ داده بود.
به عنوان مثال در سال ۲۰۰۰ دیدار آریل شارون، نخست‌وزیر اسبق اسرائیل به همراه هزار نیروی پلیس از این محل باعث بروز خشونت‌ها شد.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایسنا