فیلم «Taken ۲» ، تلنگر جدی به مسئولان سیاسی ترکیه
شروع فیلم با مراسم اسلامی تدفین چند نفر شروع میشود که جماعتی نیز در حال اقامه نماز بر روی جنازهها هستند و بالای سر قبور آنها قرآن میخوانند. در ادامه، یکی از حاضرین اعلام میکند که باید انتقام خون فرزندان و برادران خود را بگیرد؛ مسالهای که در قسمت اول این فیلم مشخص شده بود و یک محافظ شخصی آمریکایی برای نجات دخترش از یک باند فروش دختران جوان به مسلمانان در کشورهای اسلامی، اعضای باند را که همگی مسلمان هستند را به قتل میرساند و نهایتا دخترش را نجات میدهد.
سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۲:۰۴
کد مطلب: 1305
به گزارش «آرماگدون» ، اینکه هالیوود، چهرهای تروریست و غیراخلاقی از مسلمانان ارائه دهد، موضوع جدیدی نیست و مدتهاست – به طور دقیق میتوان گفت پس از پیروزی انقلاب اسلامی – که صنعت فیلمسازی در غرب، توجه ویژهای بر روی پروژه اسلام هراسی و ارائه چهره غیرواقعی و خشن از مسلمانان دارد.
اما اینکه یک کشور اسلامی حاضر شود تا خاک خودش را فرش قرمزی برای این پروژه هالیوود قرار دهد، مسالهای عجیب و تاسفبار است؛ داستانی که در سالهای اخیر به طور جدی از سوی دولت ترکیه در دستورکار قرار گرفته است.
ترکیه که برای پیوستن به اروپا و استفاده از توان نظامی سازمان ناتو، حتی تا فروش خاک سرزمین خود به نیروهای نظامی این سازمان و رضایت به استقرار موشکهای پاتریوت ناتو در مرزهای خود پیش رفته است، اخیرا نیز اجازه ساخت و تولید فیلمی را در خاک خود داده که صراحتا یک اکشن برنامهریزی شده برای تروریست خواندن مسلمانان و حتی ربط دادن شبکههای قاچاق انسان و دختران و سازمان فحشای جهانی به مسلمانان است؛ رویکردی که در سریالی مانند «بیست و چهار» هم پیگیری شده بود و اکنون در «ربوده شده ۲» نیز به آن پرداخته شده است.
شروع فیلم با مراسم اسلامی تدفین چند نفر شروع میشود که جماعتی نیز در حال اقامه نماز بر روی جنازهها هستند و بالای سر قبور آنها قرآن میخوانند. در ادامه، یکی از حاضرین اعلام میکند که باید انتقام خون فرزندان و برادران خود را بگیرد؛ مسالهای که در قسمت اول این فیلم مشخص شده بود و یک محافظ شخصی آمریکایی برای نجات دخترش از یک باند فروش دختران جوان به مسلمانان در کشورهای اسلامی، اعضای باند را که همگی مسلمان هستند را به قتل میرساند و نهایتا دخترش را نجات میدهد.
آن چیزی که مخاطب مسلمان را به شدت در هنگام تماشای این فیلم آزار میدهد، نمایش مداوم مساجد و پخش دائمی صوت اذان در سکانسهایی که اعضای مافیا اقدام به انجام مناسک مذهبی نظیر نماز خواندن میکنند، است. جالب اینکه تروریستها به هنگام دیدار یکدیگر، «سلام علیکم» میگویند اما ادامه حرفهایشان را به انگلیسی ادامه میدهند.
اما مساله ما، نقد این فیلم و وقاحت تاریخی سازندگان آن در ارتباط دادن میان باندهای قاچاق دختران و فحشای جهانی به مسلمانان نیست؛ چرا که ارتباط این ساختار با کارتلهای بزرگ آمریکایی – صهیونیستی آنقدر آشکار و صریح است که نیازی به اثبات ندارد. موضوعی که نگرانی اصلی را سبب شده، اجازه دولت ترکیه برای تهیه این فیلم در خاک این کشور اسلامی و توهینهای مسلم و گسترده به مقدسات اسلامی مردم این کشور است؛ تا جایی که حجاب و چادر زنان ترک نیز در این فیلم به تمسخر گرفته میشود.
همچنین در «Taken ۲» نشان داده میشود که تنها نقطه امن در کشورهای اسلامی، ساختمان و محوطه سفارت ایالات متحده آمریکا در آن کشور است و همه جهانیان که در این کشورها به خطر میافتند میتوانند خودشان را به سفارت آمریکا برسانند و در امان باشند. این مساله با توهین به حاکمیت ملی ترکیه نیز همراه بوده و در فیلم نشان داده میشود که پلیس ترکیه نیز نه تنها توانایی مقابله با اشرار و باندهای مافیایی را ندارد و حتما یک افسر اطلاعاتی آمریکایی باید ماموریت نابودی و پاکسازی آنان را انجام دهد، بلکه بسیاری از افسران پلیس ترک نیزخود در این باندها عضو هستند و با آنان همکاری میکنند.
بد نیست نخست وزیر ترکیه که در سالهای اخیر از نظر اقدامات تبلیغاتی به هر دری زده است تا بتواند وجهه ای متفاوت برای این کشور در میان ممالک اسلامی دست و پا کند، و در این عرصه از هیچ خوش خدمتی به منافع آمریکا حتی به قیمت از میان رفتن منافع ملی ترکیه نیز کوتاهی نکرده است، یکبار به تماشای این فیلم بنشیند تا نتیجه همه خوش خدمتیهای خود به واشنگتن را تماشا کند و بر رویکرد هوشمندانه سیاست خارجی خود احسنت بگوید!
شاید پس از پایان تماشای این فیلم وقتی تیتراژ آن پخش میشود، آقای اردوغان به یاد سرنوشت حسنی مبارک و همه سران سیاسی کشورهای اسلامی که دلشان به پشتیبانی کاخ سفید خوش بود، بیفتد و وضعیت فعلی مبارک را که تا همین یکی دو سال پیش، یکی از متحدان جدی و پروپاقرص آمریکا در منطقه بود، ایینهای در برابر اقدامات اخیر خود بداند؛ چرا که سران ایالات متحده بارها و بارها ثابت کردهاند به تنها چیزی که اهمیت نمیدهند، سرنوشت وابستگان به خود در کشورهای مختلف جهان است؛ حتی اگر آنان بزرگترین و بیشترین خدمات و خوش خدمتیها را نثارشان کرده باشند.
«ربوده شده ۲» میتواند یک تلنگر جدی به مسئولان سیاسی ترکیه باشد تا با طناب پوسیده «باراک اوباما» در چاه فرو نروند و متوجه تذکر و هشدار تاریخی رهبر انقلاب اسلامی ایران شوند که پشت این دستکش مخملین، یک دست چدنی وجود دارد که هر زمان اراده کند، گردنِ نزدیکترین دوستانش را هم خواهد شکست؛ ترکیه و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که دیگر جای خود دارد...