ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس
 
نخست وزیر انگلیس به اسلام‌ستیزی متهم شد
نخست وزیر انگلیس بعد از آنکه به طعنه به نماینده مسلمان پارلمان این کشور توصیه کرد به جای اتهام‌زنی علیه تجاوز نظامی این کشور علیه یمن، از حماس و انصارالله انتقاد کند، به برخورداری از رویکرد اسلام‌ستیزانه متهم شد.
چهارشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۳۷
کد مطلب: 7185
به گزارش «آرماگدون»، ریشی سوناک چهار روز بعد از حمله نظامی مشترک انگلیس و آمریکا علیه یمن، در مجلس عوام حاضر شد تا برای کاهش فشار افکار عمومی علیه تصمیم دولت این کشور، بهانه‌هایی را ارائه کند.
او بدون اشاره به انگیزه ارتش ملی یمن برای حمله به کشتی‌های اسرائیلی در دریای سرخ و ضرورت توقف جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها در غزه، مدعی شد که بمباران یمن «پس از آن صورت گرفت که حوثی‌ها تقریباً ۳۰ حمله غیرقابل قبول به کشتی‌های تجاری صورت دادند.»
نخست وزیر انگلیس با تکرار ادعاهای نخ‌نما درباره نقش ایران در عملیات گروه‌های مقاومت منطقه، افزود: از ۱۹ نوامبر، حوثی‌های مورد حمایت ایران بیش از ۲۹ حمله غیرقانونی و غیرقابل قبول را علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ انجام داده‌اند.
سوناک ادامه داد که انگلیس و ایالات متحده با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند به «تاسیسات نظامی» انصارالله در یمن حمله کردند. وی با این حال مدعی شد که حملات صورت گرفته «محدود» بوده و تلفاتی نداشته است.
او سپس از سوی نمایندگان مجلس مورد پرسش قرار گرفت؛ از جمله «زهرا سلطانه» نماینده منطقه جنوب کاونتری که تذکر داد حملات «محدود» هم می‌تواند به سرعت منجر به تشدید تنش‌ها در منطقه شود. خانم سلطانه از سوناک پرسید: آیا شایسته نیست که نخست وزیر به جای چراغ سبز به اسرائیل برای تداوم بمباران غزه و افزایش خطر گسترش درگیری‌ها در منطقه، خواستار آتش‌بس شود؟
سوناک در اظهاراتی فرافکنانه، این طور پاسخ داد:‌ شاید بهتر باشد آن بانوی محترم، از حماس و حوثی‌ها بخواهد که تنش‌ها را کاهش دهند.
در ادامه جلسه «ناز شاه» نماینده بردفورد وست از پاسخ سوناک بشدت انتقاد و طعنه او به یک نماینده مسلمان را اسلام‌ستیزانه تعبیر کرد. این قانون‌گذار انگلیسی از نخست وزیر خواست که درباره پاسخش تامل و سریعاً عذرخواهی کند.
با این حال سوناک عذرخواهی نکرد و برای توجیه پاسخ خود گفت: «من به‌طور پیوسته گفته‌ام که این درگیری‌ها را با هم مخلوط نکنید. وقتی از انگلیس می‌خواهید تنش‌ها را کاهش دهد، باید درک کنید که آن‌هایی که باعث این شرایط شده‌اند، سازمان تروریستی حماس و حوثی‌ها هستند».
وی سپس ادعا کرد: من تصمیم‌های مربوط به استفاده از زور را ساده نمی‌گیرم، ضمن آنکه این اقدام برای تشدید تنش‌ها نبود.
ارتش یمن در هفته‌های گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که عازم سرزمین‌های اشغالی در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب بودند، هدف قرار داده است.
نیروهای ارتش یمنی متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهد داد.
آمریکا و انگلیس بامداد جمعه در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، حملات به مواضع انصارالله یمن را آغاز کردند. ارتش ملی یمن هم در پاسخ به تجاوز هوایی ۲ کشور، یک هدف متعلق به ایالات متحده را در دریای سرخ هدف قرار داد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اقدامات خودسرانه انگلیس و آمریکا را تهدیدی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین المللی دانست و خاطر نشان کرد: اظهارات غیرمسوولانه و فرافکنانه مقامات انگلیس و آمریکا، نمی‌تواند کمکی به نجات رژیم صهیونیستی از بحران‌های متراکم و مسئولیتهای جنایات آن علیه‌ ملت مظلوم فلسطین کند.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تنها راه جلوگیری از تنش بیشتر و برقراری صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا را اقدام فوری برای توقف حملات و جنایات جنگی رژیم متجاوز صهیونیستی در غزه می‌داند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایرنا