درخواست دولت انگلیس برای بازنگری استفاده از برقع در بیمارستان
طی روزهای اخیر بحث در مورد استفاده از برقع توسط برخی از زنان مسلمان انگلیسی بالا گرفته و به نظر می رسد سیاستمداران این كشور نیز قصد دارند از كشورهایی نظیر فرانسه و بلژیك دنباله روی كنند و بتدریج زمینه را برای ممنوع
كردن استفاده از این نوع پوشش، آماده كنند.
جمعه ۲۹ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۲۶
کد مطلب: 1857
به گزارش «آرماگدون» ، مقامات دولتی انگلیس روز پنجشنبه خواستار بازنگری در اجازه استفاده از برقع (روبنده) توسط زنان مسلمانی كه به عنوان پزشك و پرستار در بیمارستان های این كشور كار می كنند، شدند.
این مقامات از شورای عمومی پزشكی انگلیس خواسته اند كه موضوع استفاده برخی از زنان مسلمان از برقع در بیمارستان ها و مراكز درمانی را مورد بررسی قرار دهند.
دولت انگلیس همچنین از اعضای این شورا كه مسئولیت تهیه و تصویب مقررات حرفه ای را برای مراكز درمانی این كشور برعهده دارند، خواسته است در بررسی های خود اطمینان حاصل كنند كه موضوع ارتباط مناسب و رو در رو میان بیماران و كادر درمانی تضمین شود.
در حال حاضر برخی بیمارستان های انگلیس استفاده از برقع را توسط كاركنان مسلمان خود مجاز می دانند ولی برخی دیگر با این استدلال كه پوشش برقع مانع از برقراری ارتباط مناسب میان بیمار و كادر درمانی می شود، این نوع پوشش را منع كرده اند.
جرمی هانت وزیر بهداشت انگلیس روز پنجشنبه گفت: به نظر من بسیار مهم است كه بیماران ارتباط مناسبی با پزشكان و پرستاران داشته باشند. اگر من شخصا به عنوان بیمار به یك بیمارستان مراجعه كنم، علاقه مندم چهره پزشك و پرستاری را كه به من خدمت می كند، ببینم.
با اینكه آماری از تعداد كسانی كه هم اكنون در بیمارستان ها و مراكز درمانی انگلیس از پوشش برقع استفاده می كنند، در دست نیست ولی خود مقامات و رسانه های این كشور معترفند كه تعداد چنین افرادی بسیار اندك است.
برخی از سازمان های اسلامی انگلیس با انتقاد از طرح این بحث ها، تاكید كردند: با توجه به اینكه تعداد بسیار اندكی از زنان مسلمان شاغل در بیمارستان ها ممكن است از برقع استفاده كنند، مطرح كردن این بحث ها به عنوان یك معضل توسط مقامات سیاسی، نامناسب و اغراق آمیز است.
طی روزهای اخیر بحث در مورد استفاده از برقع توسط برخی از زنان مسلمان انگلیسی بالا گرفته و به نظر می رسد سیاستمداران این كشور نیز قصد دارند از كشورهایی نظیر فرانسه و بلژیك دنباله روی كنند و بتدریج زمینه را برای ممنوع كردن استفاده از این نوع پوشش، آماده كنند.
برخی از مقامات دولت انگلیس در هفته جاری با انتقاد از پوشیدن برقع توسط زنان مسلمان این كشور، خواستار بررسی ممنوعیت این نوع پوشش در اماكن عمومی شده بودند.
جرمی براون معاون وزارت كشور انگلیس اخیرا در مصاحبه ای با روزنامه دیلی تلگراف لندن خواستار آغاز گفت و گوی ملی درباره موضوع پوشیدن برقع توسط زنان مسلمان شده بود.
وی كه عضو حزب لیبرال دموكرات انگلیس می باشد و بر اساس منشور این حزب باید از آزادی های فردی همه اقشار و گروهها دفاع كند، مدعی شده است كه برخی از زنان و دختران مسلمان از روی اجبار برقع می پوشند.
وی گفت: ما باید یك گفت و گوی ملی را در این باره كه آیا دولت باید برای جلوگیری از پوشش اجباری برقع توسط زنان و دختران مسلمان انگلیسی دخالت بكند یا نه؟ آغاز كنیم.
این برای نخستین بار است كه یك مقام حزب لیبرال دموكرات انگلیس خواستار بررسی موضوع ممنوعیت پوشش برقع برای زنان مسلمان می شود.
پیشتر تعدادی از نمایندگان حزب محافظه كار انگلیس خواستار ممنوعیت استفاده از برقع در اماكن عمومی شده بودند.
احمد توفیق مدیر بنیاد خیریه رمضان در واكنش به اظهارات معاون وزارت كشور انگلیس، گفت: این گونه اظهارات منزجر كننده است و تعقیب معیارهای دوگانه و تبعیض آمیز در مورد مسلمانان توسط برخی از سیاستمداران را نشان می دهد.
وی گفت: هركسی فارغ از نوع مذهب خود باید از حق انتخاب پوشش و حق انجام آزادانه مناسك مذهبی برخوردار باشد.
بحث درباره پوشش زنان مسلمان در انگلیس در پی اعتراض گسترده مسلمانان و برخی دیگر از سازمان های حقوق بشری به تصمیم یك كالج شهر بیرمنگهام برای ممانعت از ورود دختران برقع پوش، مجددا در رسانه ها و محافل عمومی این كشور بالا گرفت.
در پی شكایت یك دختر جوان از كالج متروپلیتن شهر بیرمنگهام به خاطر ممنوعیت پوشش برقع، هزاران نفر از مسلمانان و غیرمسلمانان هفته گذشته با امضای توماری خواستار توقف برخوردهای تبعیض آمیز در آن كالج شدند.
این اعتراضات باعث عقب نشینی كالج متروپلیتن بیرمنگهام شد ولی این عقب نشینی همزمان انتقاد برخی از نمایندگان عضو حزب محافظه كار را در پارلمان برانگیخت.
یكی از این نمایندگان سارا وولاستون بود كه با انتشار مقاله ای در روزنامه دیلی تلگراف، پوشش برقع را برای زنان بشدت اهانت آمیز خواند و خواستار ممنوعیت این نوع پوشش در مدارس و مراكز آموزش عالی شد.
تلویزیون اسكای نیوز انگلیس نیز روز دوشنبه گزارش داد: دیوید كامرون نخست وزیر انگلیس از سوی نمایندگان حزب محافظه كار تحت فشار فزاینده ای قرار دارد تا موضوع بازنگری در دستورالعمل های وزارت آموزش را از جمله در زمینه نوع پوشش در مدارس و كالج ها، پیگیری كند.