حکم دادگاه هند درباره مسجد بابری صادر شد
رأی نهایی دادگاه عالی هند درباره مالکیت مسجد بابری امروز شنبه، ۱۸ آبان، صادر شد.
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۵۱
کد مطلب: 6838
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی نیوز ۱۸، پس از سالها کشمکش میان هندوها و مسلمانان بر سر مسجد بابری، رأی دادگاه عالی هند درباره مالکیت این مکان امروز صادر شد.
بر اساس این حکم، زمین این مسجد برای ساخت معبد رام به هندوها تعلق میگیرد و در ازای آن زمینی به مساحت دو هکتار برای ساخت مسجد در اختیار مسلمانان قرار داده میشود. این زمین به «شورای وقف اهل سنت» داده خواهد شد.
صدور این حکم در هند بازتاب زیادی داشته است. برخی شخصیتهای اسلامی این کشور از آن استقبال کردهاند. «اقبال انصاری»، از رهبران مسلمانان هند، گفت: ما به این حکم اعتراض نخواهیم کرد و از آن بسیار راضی هستیم. اکنون وظیفه دولت است که زمینی را برای ساخت مسجد در اختیار مسلمانان قرار دهد.
«نارندرا مودی» نخستوزیر هند، نیز در توییتی با استقبال از رأی دادگاه اعلام کرد که این حکم اعتماد عمومی به سیستم قضایی را افزایش میدهد.
ساخت بنای مسجد بابری، که در منطقه آیودهیا در ایالت اوتارپرادش هند واقع است، به سال ۹۳۵ قمری و دوره حکمرانی بابر امپراتوری سلسله مغولان هند برمیگردد.
از حدود ۷ دهه قبل منازعه هندوها که این مکان را زادگاه خدای خود «رام» میدانند با مسلمانان آغاز شده و طی این مدت تحولات زیادی در این منازعه رخ داده که مهمترین آنها به شرح زیر است:
در سال ۱۹۴۹ گروههای مسلمان مقامات دولتی را به مسامحه درباره قراردادن تمثال رام خدای هندوها در محوطه مسجد متهم کردند.
در سال ۱۹۵۰ نخستین دادخواست از سوی هندوها برای کسب اجازه پرستش تمثال رام در محوطه این مسجد تقدیم دادگاه شد.
در سال ۱۹۸۶ دادگاهی در این کشور حکم داد که قفلهای این مکان باید باز شود و هندوها باید اجازه انجام مراسم مذهبی در آنجا را داشته باشند.
در سال ۱۹۹۲ هزاران هندو به رهبری سیاستمداران حزب ملیگرای بهاراتیا جاناتا به مسجد بابری هجوم بردند و آن را تخریب کردند.
پس از آن در شمال و غرب این کشور درگیریهایی میان مسلمانان و هندوها درگرفت که برآورد میشود ۲ هزار نفر، که بیشتر آنها مسلمان بودند، در این درگیریها کشته شدند.
در سال ۲۰۱۰ یک گروه سه نفره از قضات دادگاه عالی «الله آباد» در ایالت اوتارپرادش حکم دادند که این مکان باید میان طرفین دعوا تقسیم شود.
یادآور میشود در تابستان امسال گروهی شامل چند قاضی دادگاه عالی هند به مدت چند روز به استماع سخنان طرفین پرداختند و امروز حکم نهایی دادگاه عالی این کشور در این پرونده صادر شد.