دعوت همگانی دانشگاهیان انگلیسی به اعتراض برای تبعیض علیه مسلمانان
دعوت همگانی دانشگاهیان انگلیسی به اعتراض برای تبعیض علیه مسلمانان
يك نشريه دانشجويان انگليسي به نام "استيودنتس جورنال" در مقاله خود نوشت رفتار تبعيض آميز دولت انگليس در مورد دانشجويان مسلمان در دانشگاه هاي اين كشور، باعث پايين آمدن سطح علمي و اعتماد دانشجويان به سيستم آموزشي و دولت است.
چهارشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۴۹
کد مطلب: 92
يك نشريه دانشجويان انگليسي به نام "استيودنتس جورنال" در مقاله خود نوشت رفتار تبعيض آميز دولت انگليس در مورد دانشجويان مسلمان در دانشگاه هاي اين كشور، باعث پايين آمدن سطح علمي و اعتماد دانشجويان به سيستم آموزشي و دولت است.
در اين مقاله كه به قلم يك دانشجوي فرانسوي تبار در دانشگاه 'وارويك' انگليس نوشته شده است، به استقرار يك گروه به اصطلاح ضد تروريسم به نام 'پريونت' (Prevent) در دانشگاه هاي اين كشور اعتراض شده است.


مديران اين گروه از استادان دانشگاه خواسته اند كه تمامي اطلاعات در مورد دانشجوهاي مسلمان را تحت عنوان عوامل افراطي بالقوه در اختيار آنها قرار بدهند كه به گفته اين نشريه، برهم زدن تعادل و حس رقابت سالم بين دانشجويان اين كشور را به دنبال دارد.


استيودنتس جورنال پيش زمينه تعامل دانشگاه ها با اين گروه را ناديده گرفتن اصل آزادي انديشه و گفتار در محيط باز دانشگاهي دانست در صورتي كه بحث و تبادل نظر در مورد مسائل سياسي روز و انتقاد از عملكرد دولت در محيط دانشگاه ها امري ضروري است.


بر اساس قوانين مديران 'پريونت'، اگر گروهي متشكل از ۱۰۰ دانشجو در حال بحث در مورد ناكامي هاي حزب حاكم باشند و يكي از اين افراد مسلمان باشد، مديران دانشگاه بايد سريعا وي را به عنوان تهديد بر عليه امنيت ملي انگليس گزارش بدهند كه اين امر به خودي خود ناديده گرفتن حقوق بشر مبني بر بي گناه بودن همه افراد و برابري در مقابل قانون خواهد بود.


در اين مقاله به نكته مهم ديگري اشاره شده است كه: دانشگاه مكاني براي دستيابي به تحصيلات عالي است و استادان دانشگاه بايد به دانشجوياني كه مشكلات رواني يا شخصي آنها عملكردشان را تحت تائير قرار داده است كمك كنند تا به حالت عادي خود برگردند، نه اينكه با مشاهده اين افراد آنها را به عنوان تهديد بر عليه امنيت ملي گزارش دهند.


اين نشريه همچنين در مقاله خود از مديران دانشگاه هايي نظير دانشگاه وارويك كه از برقراري ارتباط و تسليم كردن اطلاعات به اين گروه سر باز زده اند تقدير كرده است.


استيودنتس جورنال همچنين از جامعه دانشگاه هاي انگليس دعوت كرده است كه به اعتراض همگاني بر عليه اين اقدامات تبعيض آميز برخيزند.


پس از واقعه ۱۱ سپتامبر مسلمانان در غرب تحت تبعيض هاي فراوان قرار گرفته اند و اين منجر به گسترش اسلام هراسي در جوامع غربي شده است.


برخي سازمان ها در دولت انگليس به بهانه تامين امنيت و مبارزه با تروريسم و افراط گرايي هر اقدامي را عليه مسلمانان قابل توجيه مي دانند.


پيش تر يك تحليلگر انگليسي با اشاره به گزارش كميسيون برابري و حقوق بشر انگليس درباره مشكلات اجتماعي و مساوات در اين كشور به ايرنا گفته بود: نابرابري هايي همچون نژادپرستي در انگليس براي دهه ها است كه دامن اقليت هاي قومي و مذهبي را همچون سياه پوستان و مسلمانان گرفته است.


چندي پيش روزنامه اينديپندنت نيز با اشاره به آمار بيكاري مسلمانان در انگليس نوشت: شركت هاي انگليسي در زمان استخدام، غيرمسلمانان را بر مسلمانان ترجيح مي دهند.
تحقيقات انجام شده در مورد دلايل نا آرامي هاي اخير انگليس به اين نكته رسيده بود كه ريشه اصلي نارضايتي و ناآرامي هاي اخير انگليس در تبعيض نژادي بوده است.
Share/Save/Bookmark
مرجع : خبرگزاری ايرنا