ممنوعیت نیایش خداوند در جلسات رسمی شوراهای محلی بریتانیا
با فشار انجمن ملی سکولارها؛
ممنوعیت نیایش خداوند در جلسات رسمی شوراهای محلی بریتانیا
حکم یک دادگاه عالی بریتانیا مبنی بر ممنوعیت نیایش پیش از برگزاری جلسات شورای محلی موجب انتقاد رهبران مسلمان و کاتولیک بریتانیا شده است.
سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۲۹
کد مطلب: 481
به گزارش «آرماگدون» ، قیصر حسین از اعضای لیبرال دموکرات شورای شهر یئوویل اظهار داشت: من به عنوان نخستین مسلمان در این شورا انتخاب شده ام، ابتدا نسبت به نیایش پیش از آغاز جلسه اندکی حساس بودم، اما اکنون اعتقاد دارم که این نیایشها احساس بسیار خوشایندی در آغاز جلسه ایجاد می کند، نیایشهایی که درواقع کلمات زیبایی درباره مردم محلی هستند.
یک دادگاه عالی بریتانیا هفته گذشته نیایشهای رسمی پیش از جلسات شوراهای محلی را ممنوع کرد. این موضوع از سوی انجمن ملی سکولار علیه شورای شهر بیدفورد در داوون مطرح شده بود. چرا که یکی از اعضای الحادگرای این شورا نسبت به نیایشهای پیش از آغاز جلسات اعتراض داشت.
در این حکم که از سوی قاضی اوسلی در لندن صادر شده آمده است: ایراد کردن نیایشها به عنوان بخشی از جلسه رسمی یک شورای محلی براساس بخش ۱۱۱ قانون دولت محلی مصوب سال ۱۹۷۲ غیر قانونی است و هیچ قدرت قانونی نمی تواند ادامه این روند را مجاز بداند.
این حکم غیر منتظره موجبات انتقاد مسلمانان را فراهم کرده است. قیصر حسین در این رابطه گفت: منشی شورا اعلام کرده است که در طول نیایش پیش از جلسات هر کس می تواند از جلسه خارج شده و داخل شود اما من به ادامه یافتن این سنت علاقمند هستم.
توضیح این که هرکس می تواند هنگام بیان دعا از جلسه خارج شود به این معنا است که این نیایش جزئی از دستورکار جلسه شورای محلی نیست و هیچ رسمیتی ندارد.
حسین یادآور شد: با این اقدامات باید پرسید که اقدام بعدی این افرادی که می خواهند دین را از فضای عمومی جامعه دور کنند چه خواهد بود، آیا اقدام بعدی آنها ممنوعیت سرود ملی بریتانیا خواهد بود با این دستاویز که در آن به واژه خداوند اشاره شده است.
از سوی دیگر این حکم مورد انتقاد رهبران مسیحی نیز قرار گرفت، آنها این حکم را با عبارتهایی چون "متعصبانه" و "مخالف اصول آزادی" توصیف کرده اند.
اریک پیکلز وزیر جوامع و دولتهای محلی بریتانیا اظهار داشت: نیایش بخشی از حق ماست و نیاکان ما مدتهای طولانی و به سختی برای داشتن اجتماعهای دینی آزادانه تلاش کرده اند.
سر مریک کوکل رئیس انجمن دولت محلی نیز از این حکم انتقاد کرده است، این درحالی است که حکم دادگاه عالی مورد استقبال انجمن ملی سکولار بریتانیا قرار گرفته است.
بریتانیا دارای اقلیت مسلمان ۵/۲ میلیون نفری است که اکثریت آنها را پاکستانیها، بنگلادشیها و هندی ها تشکیل داده اند.
طی چند سال گذشته تعداد افراد بی دین به نحو رو به رشدی در اروپا و آمریکا افزایش یافته است. براساس تحقیقات منتشر شده سال ۲۰۰۵ در دانشنامه بریتانیکا افراد بی دین ۹/۱۱ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند.
یک تحقیق رسمی اتحادیه اروپا نشان می دهد که ۱۸ درصد از جمعیت اروپا را افرادی تشکیل داده اند که به خداوند هیچ اعتقادی ندارند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : مهر