اماکن مذهبی قرقیزستان؛ محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها
اماکن مذهبی قرقیزستان؛ محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها
کمیسیون امور مذهبی وابسته به ریاست جمهوری قرقیزستان به تازگی اصلاحیه قانون آزادی دین و سازمان‌های مذهبی را به بحث عمومی گذاشته شده است، در این اصلاحیه پیشنهاداتی ارائه شده که می‌توان آن را رد یا قبول کرد.
يکشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۷
کد مطلب: 6569
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان؛ در این پیش نویس که توسط کمیسیون امور مذهبی وابسته به ریاست جمهوری قرقیزستان پیشنهاد شده است بررسی (بازنگری) مجوز فعالیت‌های مدارس مذهبی، ثبت نمازخانه و همچنین منع حضور افراد زیر سن قانونی بدون حضور والدین در مساجد دیده می‌شود که این پیشنهادات را می‌توان رد یا قبول کرد.
اصلاحیه و تغییر این پیش نویس به مدت سه سال به طور انجامید و در سال گذشته این سند حتی به پارلمان نیز راه یافت که در کمیته‌های مربوطه بدان پرداختند، اما پس از به وجود آمدن کاستی‌ها و مشکلات در کمیته دولتی مذهبی این سند کنار گذاشته شد. پس از آن این متن با مشارکت کارشناسان نهایی شد و تصمیم بر آن شد که به بحث عمومی گذاشته شود.
«زائیر بیک ارگشوف»، مدیر کمیته دولتی درباره نوآوری در این قانون اظهار کرد: بر اساس قانون فعلی نمازخانه‌ها و کلیساهای خانگی نیازی به اخذ مجوز ندارند. به همین دلیل تعداد نمازخانه‌ها افزایش یافته و در همه جا همانند ساختمان‌های چند طبقه، کافه‌ها و رستوران و بازار به چشم می‌خورند و همان طور که مشخص است ساز و کار مساجد و آموزش‌هایی که توسط امامان جماعت داده می‌شود، مشخص و تحت نظارت نیست.
وی افزود: آنچه ممکن است در نمازخانه‌ها رخ دهد و این که چه آموزش‌هایی در آنها داده می‌شود از کنترل و نظارت خارج است؛ با تصویب این قانون تمامی این نمازخانه‌ها و هر محلی که در آن امور دینی جریان دارد باید به ثبت برسد و این یکی از بخش‌های مهم این پیش نویس جدید است. علاوه بر این در پیش نویس جدید تبلیغات مذهبی میان کودکانی که زیر سن ۱۶ سال هستند منع شده است و این شامل حال تمامی سازمان‌های آموزشی می‌شود.
در این زمینه شکایت‌های زیادی از والدین دریافت شد که افراد ناشناسی در بیرون از خانه برای کودکان تبلیغات مذهبی انجام می‌دهند به همین دلیل تصمیم بر آن شد که علاوه بر والدین، دولت در این زمینه دخالت کند. به گفته این مدیر زمانی که تهدید افراط‌گرایی و تروریسم افزایش یافته ، این تمهیدات لازم است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در مدارس مذهبی قرقیزستان بیش از ۸ هزار محصل مشغول به تحصیل هستند، اما پس از فارغ التحصیلی دولت مدرک آنها را قبول ندارد و غیر از مساجد و مفتیات نمی‌توانند در جای دیگری مشغول به کار شوند، اما اگر آنها مجوز لازم را دریافت کنند بعضی دروس مانند فیزیک، ریاضیات و ... نیز به دروس آنها اضافه می‌شود که در پی آن دولت نیز مدرک تحصیلی آنها را خواهد پذیرفت. در این قانون، شهروندان قرقیزستان که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند باید تحصیلات ابتدایی یا متوسطه مذهبی را در کشور گذرانده باشند. میسیونرهای مذهبی نیز که قصد فعالیت در قرقیزستان را دارند فعالیت آنها منوط به اخذ مجوز از کمیته دولتی امور مذهبی است.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایکنا