انتقاد شهردار لندن از گستردگی اسلام ستیزی در حزب «می»
انتقاد شهردار لندن از گستردگی اسلام ستیزی در حزب «می»
شهردار مسلمان لندن از ابعاد گسترده اسلام‌ستیزی در حزب «ترزا می» انتقاد و تصریح کرد که این رفتار به گسترش نفرت علیه مسلمانان در جامعه انگلیس دامن زده است.
دوشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۵۸
کد مطلب: 6686
به گزارش «آرماگدون» ، صادق خان در یادداشتی که در نشریه گاردین منتشر شد، نوشت: «می» و حزب محافظه‌کار برای مقابله با معضل اسلام‌هراسی و اسلام‌ستیزی در داخل حزب و در سطح جامعه کوتاهی می‌کنند. درحالی‌که جرائم ناشی از نفرت و افراطی‌گری که در جامعه رو به افزایش است، افراد متخلف نبایستی نادیده گرفته شوند.
وی ادامه داد: کمی بیشتر از دو هفته پیش مردم سراسر جهان از اینکه ۵۰ انسان بی‌گناه به دلیل عقاید مذهبی در یک حمله تروریستی در نیوزیلند کشته شدند، در وحشت فرورفتند. این حمله تروریستی باانگیزه اسلام‌ستیزی صورت گرفت که متأسفانه در سال‌های اخیر در رسانه‌ها و مباحث سیاسی رخنه کرده است.
خان با بیان اینکه اسلام‌ستیزی در حزب محافظه‌کار قابل‌انکار نیست، عنوان کرد: هفته گذشته ۱۵ تن از اعضاء شورای شهر حزب محافظه‌کار که به اتهام اسلام‌ستیزی از کار تعلیق شده بودند، دوباره به کار خود بازگشتند و دسامبر گذشته کمیته تحقیقاتی حزب محافظه‌کار یادداشت بوریس جانسون (وزیر خارجه اسبق انگلیس) در نشریه دیلی تلگراف که زنان برقع پوش را به سارق بانک تشبیه کرده بود، تبرئه کرد.
شهردار لندن همچنین از حملات هواداران حزب محافظه‌کار علیه خود شکایت کرد و یادآور شد فردی به نام «شاون بیلی» نامزد پیشین شهرداری لندن، تصویری از وی را در فضای منتشر کرده و او را «ملای احمق لندنی ها» خوانده است. حتی به گفته او «مایکل فبریکنت» نماینده مجلس عوام از حزب محافظه‌کار، تصویر موهنی را از او در فضای مجازی به اشتراک گذاشت که هیچ‌کدام مورد بازخواست قرار نگرفتند.
خان نوشت: تأثیر این تحولات صرفاً متوجه من نیست و مشکل بزرگ‌تری را ایجاد می‌کند. زمانی که حزب دولت حاضر نیست به معضل اسلام‌هراسی در داخل بپردازد این پیام را به جامعه ارسال می‌کند که برخورداری از گرایش ضد اسلامی کاملاً قابل‌قبول است.
او در همین رابطه اشاره کرد که هفته گذشته در نامه‌ای خطاب به نخست‌وزیر از او خواسته تا تعریف فرا حزبی اسلام‌هراسی را در حزب محافظه موردپذیرش قرار دهد. خان یادآور شد که این تعریف پس از ماه‌ها مشورت توسط نمایندگان، کارشناسان و نهادهای اسلامی از سوی گروه فراحزبی مسلمانان بریتانیا به تصویب رسید و اینک احزاب کارگر، لیبرال دمکرات، پلید کیمرو و شوراهای شهر موردپذیرش قرارگرفته است.
خان در پایان عنوان کرد که نژادپرستی، نفرت و شکاف اجتماعی از تمام انواع در انگلیس و سراسر جهان رو به افزایش است.
وی تصریح کرد که به‌عنوان شهردار لندن با تمام اشکال نژادپرستی و حتی یهودستیزی مقابله کرده و اینک زمان آن رسیده که نخست‌وزیر هم اقدام مشابهی را صورت دهد و با زهر اسلام‌هراسی در حزب محافظه‌کار مقابله کند.
وضعیت اسلام‌ستیزی در انگلیس پس از رأی مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا به‌صورت بی‌سابقه‌ تشدید شده است. آمار پلیس نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر تعداد حملات علیه مسلمانان روند صعودی داشته است.
«مسعود شجره» رئیس سازمان حقوق بشر اسلامی انگلیس به‌تازگی در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت که اسلام‌هراسی در این کشور دیگر از مرحله «هراس» و ترس از اسلام گذشته و به مرحله نفرت از مسلمانان رسیده است.
وی گفت: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آن‌چنان‌که ادعا می‌شود ربطی به مسائل اقتصادی نداشته و در اصل یک جنبش ضد مهاجر، ضد اقلیت و نژادپرستانه است.
شجره معتقد است که بی‌تفاوتی سیاستمداران به حملات علیه مسلمانان و قوانین ضد تروریستی، به بیگانه سازی مسلمانان و افزایش تعداد حملات نسبت به آنان کمک کرده است.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایرنا