بازخوانی حمله تروریستی نیوزلند در پرونده قطور اسلام هراسی
بازخوانی حمله تروریستی نیوزلند در پرونده قطور اسلام هراسی
ریشه جنایاتی همچون حمله تروریستی نیوزلند را باید در تلاش های مذبوحانه غرب برای اسلام هراسی و اسلام ستیزی دانست، پروسه ای که زمانی در قالب کاریکاتورهای موهن و «آیات شیطانی» تبلور یافت و زمانی در خلق و حمایت از داعش.
دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۳۵
کد مطلب: 6669
به گزارش «آرماگدون» ، حادثه تروریستی نیوزیلند که منجر به کشته شدن بیش از ۵۰ نفر از مسلمانان در مسجدی در این کشور شد، در کنار همه ابعاد تلخ و دردناک آن، بار دیگر پرونده قطور اسلام هراسی در غرب را به جریان انداخت.
لذا ضرورت دارد در پی این فاجعه انسانی، ریشه های اسلام هراسی به عنوان عقبه و فلسفه این جنایت و جنایات مشابه آن بررسی شود.
اسلام‌هراسی مفهومی است که به ترس، پیش‌داوری و تبعیض غیرعقلانی در مقابل اسلام و مسلمانان اشاره دارد. مضمون اسلام‌هراسی آن است که دنیای اسلام به طور اعم و مسلمانان مقیم کشورهای غربی به طور اخص منشأ تهدید و خطر برای مردم، فرهنگ و تمدن غربی تلقی شوند. به طور کلی اسلام‌هراسی بر‌ این مطلب دلالت دارد که اسلام هیچ اشتراکی با دیگر مذاهب و فرهنگ‌ها ندارد و یک دین خشونت بار، متحجر و نابردبار است و تمدن اسلامی نسبت به تمدن غربی در درجه پایین تری قرار دارد و بیش از‌ این که دین باشد یک‌ ایدئولوژی سیاسی است. بر‌این اساس، مسلمانان همواره تهدید کنندۀ ارزش‌های ملی و فرهنگ غربی معرفی می‌شوند.(۱)
از اسلام‌هراسی به عنوان واژه‌ای جدید برای ترس‌های قدیمی یاد شده است. برخی از پژوهشگران بر‌ این باورند ترس و تنفر غرب از اسلام جدید نیست و به قرن هشتم میلادی باز می‌گردد. ‌این گروه به تجربه‌های تاریخی اسپانیا (اندلس) جنگ‌های صلیبی و اعصار پس از آن اشاره می‌کنند. در ‌این تحلیل‌ها، توسعه و گسترش اسلام و تشکیل جوامع و حکومت‌های اسلامی نظیر تسخیر و حکومت ۸۰۰ ساله مسلمانان بر اندلس، نزدیک به دو قرن جنگ های صلیبی میان مسلمانان و مسیحیان و نیز تسخیر بیزانس که مرکز دینی مسیحیت شرقی محسوب می‌شد در قرن های۱۶ تا ۲۰ میلادی مورد توجه قرار می‌گیرد.(۲)
مهم آنکه این اسلام هراسی شیوه های مختلفی را شامل می شود از فعالیت های ضدفرهنگی گرفته تا ترور و جنایاتی نظیر آنچه در نیوزلند رخ داد.
برای مثال «ولتر»، فیلسوف پرآوازه عصر روشنگری فرانسه، در میان قرن هجدهم میلادی کتابی را با عنوان «تعصب یا محمد پیامبر» نوشت و نسبت های ناروا و شنیعی به آن حضرت(ص) داد. چند قرن پیش از او، در قرن سیزدهم میلادی «دانته» در «کمدی الهی» خود نیز شخصیت پیامبر اکرم (ص) را به گونه ای ناشایست ترسیم کرد و این تصویر همان چیزی است که سلمان رشدی، نویسنده رمان شیطانی «آیات شیطانی» که در سال ۱۹۸۸ م منتشر شد، تکرار کرده است.
کاریکاتورهایی که در روزنامه «یولاندز بوستن» دانمارک در سی ام سپتامبر ۲۰۰۵ منتشر شد، در همین مسیر و سیاق قابل تحلیل است. این نشریه ۱۲ کاریکاتور تمسخرآمیز از پیامبر اکرم (ص) منتشر کرد که بسیاری کارشناسان ارزش هنری آن را بسیار ناچیز و مبتذل دانسته اند. انتشار این کاریکاتورها همراه با مقاله ای از سردبیر این روزنامه بود که وی در آن از هاله قداستی که مسلمانان پیرامون پیامبرشان ایجاد کرده اند، ابراز شگفتی و آن را محکوم کرده بود.(۳)
البته پروژه اسلام هراسی و اسلام ستیزی غرب فقط به اقدامات فرهنگی ختم نمی شود بلکه شیوه های تروریستی و جنایتکارانه هم دارد. زمانی داعش را عَلَم می کنند تا به اسم اسلام شنیع ترین جنایات را رقم زده و موجب وهن اسلام در نگاه جهان شود و زمانی کار را فراتر برده و با اسلحه ای که تاریخ های جنایات علیه مسلمانان روی آن نقش بسته در آیین عبادی سیاسی نماز جمعه به مسجدی در نیوزلند حمله کرده و مسلمانان مظلوم و بی دفاع را به رگبار می بندند.
این موارد را وقتی به اتهاماتی که در غرب به ویژه آمریکا به مسلمانان در خصوص شرکت در اقدامات تروریستی می گذاریم، پازل اسلام هراسی و اسلام ستیزی تکمیل می شود به ویژه آنکه مدعیان حقوق بشر و رسانه های در اختیارشان در این مواقع سکوت کرده و اصطلاحاً خود را به آن راه می زنند و با بی تفاوتی از کنار چنین جنایات ضدبشری می گذرند.
همه این جنایات در حالی علیه اسلام و مسلمانان اعمال می شود که این دین به عنوان آخرین نسخه فرستاده الهی، مکتب سلم و صلح است و اساسا آمده که رحمت و مهربانی را به همه جهان عرضه کند. چنان که خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: «مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا؛ هر كس كسى را جز به قصاص قتل يا [به كيفر] فسادى در زمين بكشد چنان است كه گويى همه مردم را كشته باشد و هر كس كسى را زنده بدارد چنان است كه گويى تمام مردم را زنده داشته است».



پی نوشت ها:
۱-دانش سیاسی، پاییز و زمستان ۱۳۹۰، سال هفتم- شماره ۱۴؛
۲-دانشنامه مجازی مکتب اهل بیت(ع)؛
۳-پایگاه اطلاع رسانی حوزه.
Share/Save/Bookmark
مرجع : شبستان