طرح بودایی افراطی برای تخریب مساجد/درخواست کمک شیخ الاسلام تایلند
طرح بودایی افراطی برای تخریب مساجد/درخواست کمک شیخ الاسلام تایلند
دفتر شیخ الاسلام تایلند در نامه ای، خواستار بررسی و اقدام علیه جنبشی شده که یک راهب بودایی افراطی در رسانه های اجتماعی راه انداخته و مردم را علیه اسلام تحریک می کند.
دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۳
کد مطلب: 3983
به گزارش «آرماگدون» ،دفتر شیخ عزیز پی تاک کوم پون شیخ الاسلام تایلند در نامه ای، خواستار بررسی و اقدام علیه جنبشی شده که یک راهب بودایی افراطی در رسانه های اجتماعی راه انداخته و مردم را علیه اسلام تحریک می کند. مسلمانان، بزرگترین اقلیت دینی تایلند را تشکیل می دهند و بیشتر در استانهای جنوبی زندگی می کنند.
به نوشته تارنمای روز چهارشنبه روزنامه بانکوک پست، شیخ الاسلام تایلند روز دوشنبه از طریق مقامات به ژنرال "پرایوت چان اوچا" نخست وزیر، نامه ای نوشته و خواستار اقدام نسبت به ایجاد جنبشی به رهبری "فرا آپیچارت پوناجانتو" یک راهب تندرو بودایی علیه اسلام شده است. "فرا آپیچارت"، راهب افراطی در پیامی در صفحه فیسبوک خود پیشنهاد کرده است که هر بار یک راهب کشته می شود یک مسجد مسلمانان در تایلند با خاک یکسان شود.
این راهب به طور موقت حساب فیسبوک خود را بسته، اما تاکید نموده، باز می گردد، چون بودایی ها از او چنین می خواهند. شیخ الاسلام تایلند در واکنش به این پیشنهاد راهب افراطی که در شبکه های اجتماعی این کشور بازتاب داشته است، در نامه خود تاکید کرده است، این حرکت می تواند باعث تحریک و درگیری میان مسلمانان و بودایی ها شود. در پیام های آنلاین، همچنین ادعا شده است تعدادی از مسلمانان تایلندی توطئه ای برای به دست گرفتن تایلند از راه های مختلف دارند.
شیخ الاسلام تایلند تاکید کرد در چنین شرایطی مرکز شیخ الاسلامی و شورای اسلامی تایلند بسیار نگران ایجاد سوء تفاهم در مورد مسلمانان تایلند و تحریک این افراد هستند. در همین حال، سخنگوی دفتر ملی بودیسم تایلند به کاربران رسانه های اجتماعی هشدار داد به محتوای پیام ها قبل از به اشتراک گذاری یا تایید آن دقت کنند، چون این پیام ها می تواند دربردارنده توهین به ادیان دیگر باشد.
این دفتر تاکید کرد بسیاری از گروه های ناشناس تلاش دارند از رسانه های اجتماعی به عنوان یک وسیله برای گسترش آشفتگی اجتماعی در تایلند استفاده کنند. دفتر ملی بودیسم تایلند اعلام کرد جوامع مسلمان و بودایی طی قرن ها در تایلند به طور مسالمت آمیز در کنار هم زندگی کرده اند و مردم باید یاد بگیرند، همه چیز، در رسانه های اجتماعی حقیقت ندارد.
آمار دقیقی از تعداد مسلمانان تایلند در دست نیست، اما ۶ تا ۲۰ درصد جمعیت تایلند، آماری است که در مورد تعداد مسلمانان این کشور حدودا ۷۰ میلیونی توسط منابع و مراکز مختلف، ذکر می شود .گروهی از مسلمانان در جنوب تایلند که از نژاد مالایی بوده و با مالزی نیز همسایه اند برای استقلال مبارزه می کنند و این امر باعث خشونت هایی در این منطقه شده است . از ژانویه سال ۲۰۰۴، در پی حرکت های استقلال طلبانه گروهی از مسلمانان قوم مالایی در جنوب تایلند، چند استان این منطقه شاهد درگیری های مسلحانه، انفجار بمب های کنار جاده ای و یا ترور بوده است.
تاکنون براثر این تحرکات مسلحانه دستکم ۶ هزار نفر در استان های مرزی جنوب شامل پتانی، ناراتیوات، سونگخلا و چند منطقه دیگر کشته شده اند مذاکرات صلح بین استقلال طلبان جنوب تایلند و دولت مرکزی با وساطت مالزی چند سالی است که برگزار می شود، اما اخیرا به دلیل اختلاف بین گروه های استقلال طلب و دولت نظامی، مشکلاتی بر سر راه این مذاکرات به وجود آمده است.
Share/Save/Bookmark
مرجع : مهر