هشدار جامعه‌شناس مالزیایی نسبت به گسترش وهابیت و شیعه‌ستیزی در مالزی
هشدار جامعه‌شناس مالزیایی نسبت به گسترش وهابیت و شیعه‌ستیزی در مالزی
سیدفرید العطاس گفت: گسترش سلفی‌گری یا وهابیت در مالزی به جایی رسیده که فتواهای افراط‌گرایانه به امور شخصی و زندگی خصوصی مسلمانان مالزی راه پیدا کرده است.
يکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۵
کد مطلب: 3019
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از پایگاه خبری «Malaysia Chronicle»، نشست بررسی گسترش سلفی‌گری و وهابیت دیروز، ۲۶ مهر، با حضور سیدفرید العطاس، نویسنده مالزیایی و استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه ملی سنگاپور در مالزی برگزار شد.
سیدفرید العطاس در این نشست گفت: گسترش سلفی‌گری یا وهابیت در مالزی به جایی رسیده که فتواهای افراط‌گرایانه به امور شخصی و زندگی خصوصی مسلمانان مالزی راه پیدا کرده است.
وی با ابراز تعجب نسبت به طرح جدید عنوان شده در ایالت کلانتان مالزی، مبنی بر در نظر گرفتن زندان یا جریمه نقدی برای مردانی که سه هفته متوالی از رفتن به نماز جمعه سرباز زده‌اند، آن را مصداق گسترش سلفی‌گری و افراط‌گرایی خواند.
العطاس گفت: وضع قوانین و مقرارت برای یک جامعه ضروری است اما اینکه برای کسانیکه به طور مرتب به نماز جمعه نمی‌روند، جریمه نقدی و یا یک سال زندان در نظر گرفته شود، امری غیراخلاقی و غیر قابل‌ قبول است.
وی همچنین با اشاره به برخی فتواهای عجیب مفتی عربستان سعودی، گفت: اگر این مسئله مورد بررسی قرار نگیرد، سلفی‌گری یا وهابیت به تدریج فرهنگ مالایی را فرسوده خواهد کرد. بسیاری از سلفی‌ها ادعا می‌کنند که اکثر مسلمانان، مسلمان نیستند.
العطاس ادامه داد: از دیدگاه سلفیان بسیاری از مسلمانان شیعه و سنی به دلیل اینکه مانند آن‌ها رفتار نمی‌کنند، مسلمان نیستند. سلفی‌گری بخش عظیمی از فرهنگ مالایی را نیز رد می‌کند.
این جامعه‌شناس مالزیایی گفت: نمونه دیگری از گسترش سلفی‌گری در مالزی، کمپین ضد شیعی بود که سال گذشته در «پوتراجایا» برای بدنام کردن شیعیان به راه افتاد.
وی افزود: روزنامه‌های مالایی بدتر از همه رسانه‌ها، این دروغ‌ها و چرندیات را علیه شیعیان منتشر کردند. سال گذشته نیز احمد زاهد حمیدی، وزیر کشور دستور فعالیت نهادهای اسلامی علیه شیعیان را در مالزی صادر کرد.
سیدفرید العطاس در ادامه با اشاره به بسته بودن ذهن مردم مالزی در مورد مسائل دینی، نسبت به افزایش سلفی‌گری در این کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: اسلام، دین میانه‌روی است و بر عدالت و تعادل تأکید دارد.
این گردهمایی به همت جبهه رنسانس اسلامی مالزی برگزار شد و در آن اساتید و اندیشمندانی از کشور مالزی به بررسی گسترش سلفی‌گری در مالزی و راهکارهای مقابله با آن پرداختند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایکنا