افزایش اسلام هراسی در میان جوانان اسپانیایی
افزایش اسلام هراسی در میان جوانان اسپانیایی
بررسیهای تازه حكایت از افزایش اسلام هراسی در میان جوانان اسپانیایی نسبت به سالهای گذشته دارد.
پنجشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۴۱
کد مطلب: 1906
به گزارش «آرماگدون» ، نتایج مطالعات انجام شده كه بتازگی انتشار یافته است، حكایت از آن دارد كه جوانان اسپانیایی تقریبا به همان اندازه كه از زندگی در همسایگی یك معتاد سابق هراس دارند، از زندگی كردن نزدیك یك مسلمان نیز می ترسند و از آن نفرت دارند.
این مطالعات بطور جداگانه توسط دو موسسه اینخووه از طریق نظرسنجی از جوانان بین ۱۵ تا ۲۹ سال اسپانیایی و موسسه ایكوسپگی در ایالت باسك در شمال اسپانیا انجام شده و نتایج آن در روزنامه ال پاییس چاپ مادرید انتشار یافته است.
مطالعات مذكور در عین حال نشانگر افزایش تبعیض نژادی در میان جوانان اسپانیایی و تمایل آنها برای دوری كردن هر چه بیشتر از مسلمانان، بیماران ایدز و یا معتادان سابق است.
بر اساس نتایج نظرسنجی موسسه اینخووه كه در سال ۲۰۱۲ میلادی انجام شده است، ۳۴ درصد جوانان اسپانیایی بین ۱۵ تا ۲۹ سال نمی‌ خواهند كه همسایه آنها، یك تبهكار سابق باشد، ۲۱ درصد دوست ندارند در نزدیكی‌ آنها یك معتاد سابق زندگی‌ كند و ۱۶ درصد نیز ترجیح می‌ دهند كه در راهروهای ساختمان محل سكونت خود، هیچ مسلمانی را نبینند.
نتایج مذكور نشان دهنده آن است كه هراس جوانان اسپانیایی در این زمینه نسبت به سال ۲۰۰۴ میلادی یعنی ۸ سال جلوتر بیش از ۵ درصد افزایش یافته است.
به نوشته ال پاییس، این آمارها كه نشانگر افزایش شكاف اجتماعی در اسپانیا است، از طریق نظرسنجی از پنج هزار جوان اسپانیایی انجام شده است.
بر اساس این گزارش، تنها مورد مثبت این نظرسنجی، كاهش بدبینی و هراس جوانان اسپانیایی از جامعه كولی ها در این كشور جنوب غربی اروپا است زیرا فقط ۲/۱۴ درصد ترجیح می‌ دهند رابطه ای با این افراد نداشته باشد، حال آنكه این رقم در سالهای گذشته حدود ۳۰ درصد بود.
نظرسنجی موسسه ایكوسپگی كه با همكاری دانشگاه ایالت باسك و دولت محلی این ایالت انجام شده است، نیز نتایج تقریبا مشابهی دارد.
بر اساس نتایج این نظرسنجیها، در سال ۲۰۱۲ میلادی ۳/۲۱ درصد مصاحبه شوندگان معتقد بودند باید خارجیان غیرقانونی از اسپانیا اخراج شوند، حال آنكه یك سال پیش از آن فقط ۸/۸ درصد چنین عقیده ای داشتند.
به نوشته ال پاییس، نتایج مشابهی نیز بتازگی در گزارش سالانه ۲۰۱۳ موسوم به اس او اس نژادپرستی‌ منتشر شده و از افزایش میزان تبعیض نژادی در میان اسپانیاییها حكایت دارد.
این روزنامه به نقل از كارشناسان نوشت كه احتمالا بحران اقتصادی طولانی مدت اسپانیا و عواقب آن نظیر بیكاری گسترده كه اكنون شش میلیون نفر را گرفتار خود كرده، نقش موثری در بروز این احساسات نژادپرستانه و بیگانه ستیزی در این كشور اروپایی داشته است.
با این حال، آلمودنا موردنو استاد جامعه شناسی‌ دانشگاه وایادولید و یكی‌ از تهیه كنندگان گزارش جوانان ۲۰۱۲ در باره اسپانیا گفت كه به نظر می رسد افزایش اسلام هراسی در این كشور ناشی از ارتباط دادن اسلام و پیروان آن با افراط گرایی و تروریسم بویژه از سوی رسانه ها و مقامهای كشورهای غربی است.
فرانسیسكو خاویر گارسیا كاستانیو استاد انسان شناسی و ربیس موسسه مهاجرت دانشگاه گرانادا در جنوب اسپانیا نیز نتایج یادشده را ناشی از وجود روحیه نژادپرستی‌ در مردم این كشور دانست و گفت: من معتقدم ایدئولوژی نژادپرستی‌ در ما وجود دارد زیرا ما احساس می كنیم لازم است خودمان را با بغلی متفاوت بدانیم و اگر این كار از راه نژاد میسر نشد، آن را از راه طبقه اجتماعی انجام می دهیم.
لوپز پلائز یكی‌ از نویسندگان گزارش تحول جوانان بسوی بلوغ برای موسسه لا كایشا در اسپانیا هم ابراز عقیده كرد كه بحران اقتصادی باعث شده است جوانان این كشور احساس كنند در وضعیت خطرناكی زندگی‌ می‌ كنند و به همین دلیل، ترجیح می دهند از افراد و پدیده های ناشناخته اجتناب كنند.
گزارش جنبش علیه ناسازگاری راكسن نیز كه اوایل تابستان سال جاری منتشر شده بود، حكایت از آن داشت كه هر ساله در اسپانیا بیش از چهار هزار مورد خشونت علیه خارجیان ، كولی ها و افراد بی‌ خانمان به دلایل نژادی ، اجتماعی یا مذهبی رخ می‌ دهد.
بر اساس این گزارش، برآورد می شود آمار این خشونتها بسیار بیشتر باشد زیرا برخی از تحقیقات نشان داده است فقط در ۴ درصد موارد از این رویدادها شكایت شده است.
به نوشته ال پاییس، همچنین محاسبه می‌ شود یك هزار و ۵۰۰ صفحه حاوی مطالب نژادپرستی‌ در اینترنت وجود دارد كه از خاك اسپانیا مدیریت می‌ شود.
خولیو كاماچو رییس موسسه نظارت بر جوانان در اسپانیا اعتقاد دارد در میان عوامل گوناگونی كه ممكن است موجب تقویت احساسات نژادپرستانه در این كشور اروپایی شده باشد، بیش از همه بحران اقتصادی تاثیر داشته است.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایرنا