تصویر آرشیوی از به آتش کشیدن یک روستای مسلمان‌نشین در ایالت راخین میانمار
تصویر آرشیوی از به آتش کشیدن یک روستای مسلمان‌نشین در ایالت راخین میانمار
 
مسلمانان در اردوگاه‌های شمال غرب میانمار با فاجعه انسانی روبرو شده‌اند
گزارشگر پرس تي وي در ميانمار از فاجعه انساني در اردوگاه مسلمانان روهينگيا در ايالت راخين در شمال غرب اين کشور خبر داده است.
شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۲:۱۷
کد مطلب: 905
به گزارش آرماگدون به نقل از پرس تي وي در ايالت راخين (آراکان) روز شنبه (۲۱ مرداد، ۱۱ آگوست) در ارتباط زنده با اين شبکه بين‌المللي با اشاره به کمبود حاد غذا و دارو در اردوگاه مسلمانان روهينگيا گفت: «اين اردوگاه از ۴۰ روز قبل داير شده و در اين مدت ۱۸ نفر از جمله چندين کودک در آن جا جان باخته‌اند.»
خبرنگار پرس تي وي که از نزديک شاهد اوضاع مسلمانان در اردوگاه‌هاي روهينگيا بوده است، از جمله به وضعيت جسمي کودکي اشاره کرد که از فرط بيماري و ضعف بدني حتي قدرت حرکت نداشته است.
این خبرنگار همچنين از مشاهدات خود مبني بر خاکستر شدن روستاهاي مسلمان‌نشين در شمال غرب ميانمار سخن گفت و به نقل از مسلمانان اين منطقه افزود، ساکنان بودايي راخين به همراه پليس روستاهاي آن‌ها (مسلمانان) را به آتش کشيده و آن‌ها را آواره کرده‌اند.
به گفته مسلمانان منطقه، بودايي‌هاي مورد حمايت دولت همچنين چندين مسجد را به آتش کشيدند.
اين درحالي است که بر اساس اين گزارش، اردوگاه مورد بازديد از بهترين اردوگاه‌هاي اقامت مسلمانان در ميانمار به شمار مي‌آيد که مقامات اين کشور اجازه بازديد از آن را صادر کرده‌اند؛ سفير ترکيه و معاون رئيس‌جمهور اندونزي روز جمعه (۲۰ مرداد، ۱۰ آگوست) و نمايندگان سازمان ملل نيز روز شنبه به اين اردوگاه رفتند.
خبرنگار پرس تي وي در ادامه از مراقبت و نظارت شديد نيروهاي امنيتي ميانمار بر اين بازديدها خبر داد و گفت: «ساکنين اين اردوگاه مي‌گويند وضعيت ديگر اردوگاه‌ها نسبت به اين جا بسيار بسيار وخيم‌تر است.»
خبرنگار پرس تی وی به نقل از مسلمانان روهينگيا از روند پاکسازي قومي عليه جمعيت مسلمان در ميانمار خبر داد و تصريح کرد: «تنها ۶ هزار نفر از ۷۰ هزار مسلماني که در شهر سيتو در ايالت راخين سکونت داشتند در اين شهر باقي مانده‌اند.»
دولت ميانمار که اکثريت بودايي آن، قدرت را در اختيار دارند، از به رسميت شناختن مسلمانان اين کشور به عنوان شهروندان ميانمار خودداري و ادعا مي‌کند آن‌ها مهاجران غيرقانوني هستند.
مسلمانان روهينگيا اوايل قرن هشتم ميلادي به ميانمار مهاجرت کردند.
مقام‌هاي کميسيون حقوق بشر سازمان ملل نيروهاي امنيتي ميانمار را عامل خشونت‌ها در اين کشور مي‌داند و معتقد است اين نيروها به جاي پايان دادن به خشونت، مسلمانان را هدف قرار مي‌دهند.
سازمان ملل نيز مي‌گويد، ده‌ها سال تبعيض، مسلمانان روهينگيا را آواره و بي‌وطن کرده است. همچنين، به گفته اين نهاد بين‌المللي، دولت ميانمار با محاصره نظامي منطقه‌اي که مسلمانان روهينگيا در آن قرار دارند، محدوديت‌هايي را در رابطه با تحرک مسلمانان اين کشور اعمال مي‌کند و آن‌ها را از حق برخورداري از زمين، تحصيل و خدمات عمومي محروم کرده است.
Share/Save/Bookmark