سوزاندن مساجد و آوارگی نیم میلیون مسلمان میانماری
سوزاندن مساجد و آوارگی نیم میلیون مسلمان میانماری
در حالی که افراطیون بودایی شب گذشته یک مسجد را در شهر "سیتو" میانمار به آتش کشیدند و سازمان ملل هم نسبت به آواره شدن بیش از نیم میلیون مسلمان میانماری هشدار داده است، مقامات ترکیه ای برای حل این بحران و منجی معرفی کردن خود تلاش می کنند.
جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۱۹
کد مطلب: 898
به گزارش آرماگدون ، در حالی که افراطیون بودایی به سرکوب مسلمانان میانماری ادامه می دهند و شب گذشته یک مسجد را در شهر "سیتو" مرکز ایالت "راخین" در این کشور به آتش کشیدند وزير امور خارجه ترکيه برای حل این بحران به ميانمار سفر کرد.
«احمد داود اوغلو» که در رأس هيأت سازمان همکاری‏های اسلامي به ميانمار رفته است روز گذشته ـ پنجشنبه ـ با ریيس‌جمهور این کشور ديدار کرد.
وی در دیدار با «یو تین سین» رییس جمهور میانمار درباره خشونت هاي اخير علیه مسلمانان در منطقه راخين و نیز مسائلی دیگر ـ از جمله گسترش روابط دو جانبه، همکاري اقتصادي و مسئله نظاميان ترکي کشته شده در ميانمار در زمان جنگ دوم جهاني ـ گفتگو کرد.
همچنین قرار است وزير خارجه ترکيه و هيأت همراهش در سفر به ايالت راخين ميانمار، با برخي از مسلمانان ميانماري ديدار و مشکلات آنان را از نزدیک بررسی کنند. داود اوغلو در این سفر اطلاعات بیشتری در مورد ریشه خشونت‌های اخیر بودائیان علیه اقلیت مسلمان این کشور کسب نموده و نتایج آن را به سازمان همکاریهای اسلامی گزارش خواهد نمود تا نتايج بررسي هاي وي در نشست بعدي سازمان همکاري اسلامي مطرح گردد.
این در حالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه نیز از سفر «رجب طیب اردوغان» نخست‌وزیر این کشور در آینده نزدیک برای بررسی وضعیت مسلمانان میانمار به این کشور خبر داد. گفته می شود اردوغان به همراه همسر و فرزند خود به دیدار مسلمانان میانمار رفته و کمک‌های بشردوستانه نیز با خود خواهد برد.
ترکيه هم اکنون با سکوت کشورهای عربی و انفعال ایران، در حالی خود را به عنوان ناجی مسلمانان میانمار معرفی می کند که همزمان، با همکاری بلوک استعماری غرب و کشورهای مرتجع خلیج فارس در حال توطئه چینی در کشور سوریه است.
اما آنچه بیش از تلاش ترکیه جلب نظر می کند انفعال و بی تحرکی مسؤولان سیاست خارجی کشورمان در برابر این فاجعه انسانی است. زیرا هرگونه که حساب کنیم ـ دینی یا دنیایی ـ عدم واکنش مناسب و خالی کردن میدان برای ترک ها قابل قبول نیست.
شایان ذکر است که خشونتها علیه مسلمانان در غرب میانمار که دهها سال سابقه دارد از چندماه پیش شدت زیادی گرفته و باعث کشته شدن صدها مسلمان از نژاد روهینجا و آواره شدن دهها هزار نفر از آنها شده است.
«توماس اوجيا کوئينتانا» نماينده حقوق بشر سازمان ملل هم چند روز پیش به مدت شش روز از ميانمار و ايالت راخین بازديد کرد. سازمان ملل سپس ضمن هشدار نسبت به آواره شدن بیش از نیم میلیون مسلمان میانماری، خواستار توجه جدی جوامع بشری به این موضوع شد.
دولت میانمار دیروز پنجشنبه و در ادامه سیاست خود در سرکوب مسلمانان این کشور، در شهر "کیاکتاو" در ایالت راخین 'حکومت نظامی و منع آمد و شد' برقرار کرد.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ابنا