هشدار تحلیل گران انگلیسی نسبت به افزایش اسلام هراسی در این کشور
هشدار تحلیل گران انگلیسی نسبت به افزایش اسلام هراسی در این کشور
برخی تحلیل گران غربی بر این باورند که در پی حمله اخیر به مسجدی در شمال لندن و گزارش‌های منتشرشده در رابطه با افزایش اسلام هراسی در انگلیس، سطح جرائم مرتبط با نفرت علیه مسلمانان دیگر پایین نخواهد آمد.
پنجشنبه ۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۶
کد مطلب: 5742
به گزارش «آرماگدون» ، «ماتیو فلدمن» محقق دانشگاه «تیساید» در زمینه «خیزش جریانات دست راستی در عصر معاصر» روز پنجشنبه در گفت‌ و گو با شبکه خبری اسکای نیوز بیان داشت: سطح جرائم مرتبط با تنفر علیه مسلمانان به‌شدت افزایش‌یافته و اکنون این نگرانی وجود دارد که این سطح دیگر پایین نخواهد آمد.
وی افزود: طی چهار سال گذشته در هر دو هفته یک حمله علیه مساجد و مراکز اسلامی صورت می‌گیرد. به نظر من چنین آماری برای کنیسه‌ها، کلیساها و یا هر مکان اجتماعات قومی و یا مذهبی غیرقابل‌قبول است.
فلدمن اضافه کرد: برخلاف سایر حملات نژادپرستانه علیه اقلیت‌های قومی و مذهبی که اکثراً از سوی یک مرد علیه مرد دیگری صورت می‌گیرد اما در اکثر حملات مرتبط با تنفر علیه مسلمانان ، حمله از سوی یک مرد علیه زن مسلمان صورت می‌گیرد که این مساله به‌شدت نگران‌کننده است.
این محقق انگلیسی بر لزوم مقابله با گسترش اندیشه‌های دست راستی علیه مسلمانان تأکید کرد و گفت که افکار عمومی بایستی نسبت به مقابله با گفتمان ضد اسلامی شکل داده شود.
در همین حال «محمد خلیل» رئیس موسسه ارتباطات بین جوامع «اسلامیکس» نیز طی اظهاراتی، افزایش سطح حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان را موردتوجه قرار داد و گفت: متأسفانه امیدی نیست که این سطح در آینده کاهش پیدا کند.
وی زنان محجبه را «قربانیان مسکوت» توصیف کرد که براثر افزایش‌جو اسلام هراسی در انگلیس، بیشترین آسیب را تحمل کرده‌اند.
براثر حمله تروریستی یکشنبه گذشته در نزدیکی مسجد «فینزبری» در شمال لندن یک‌تن کشته و چندین تن زخمی شده‌اند.
پلیس لندن می‌گوید تمام قربانیان این حادثه مسلمانانی بوده که پس از انجام فریضه نماز در حال خارج شدن از مسجد بوده‌اند.
گزارش‌های منتشرشده حاکی از آن است که فرد مهاجم در ابتدا درصدد حمله با خودرو به شرکت‌کنندگان راهپیمایی روز قدس بوده اما چون دیر به این مراسم رسیده، به مسجد فینزبری حمله‌ور شده است
روز گذشته (چهارشنبه) نیز پلیس لندن تائید کرد که یک فرد مهاجم را در مقابل مسجد «ریجنتس» که یکی از بزرگ‌ترین مساجد شهر لندن به شمار می‌رود دستگیر کرده است.
در جریان این حادثه تلفاتی گزارش نشده است.
آخرین گزارش منتشرشده از سوی کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس حاکی از روند افزایشی «فضای تنفر علیه مسلمانان» در انگلیس و اروپا است.
این گزارش که برگرفته‌شده از تجربه زندگی مسلمانان است، بیان‌گر تصویری مأیوس‌کننده‌ای از اقلیتی است که دائما تحت‌فشار افکار کوته فکرانه و تبعیض‌آمیز قرارگرفته است.
در گزارش کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس عنوان‌شده است: در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ میلادی، شمار افرادی که در معرض جرائم ناشی اسلام هراسی بوده‌اند از ۵۰ درصد به ۸۲ درصد افزایش داشته و همچنین در این بازه زمانی افرادی که مدعی شدند شاهد توهین‌های کلیشه‌ای درباره اسلام و مسلمانان بوده‌اند از ۶۹درصد به ۹۳.۳درصد رسیده است.
گزارش یادشده می‌افزاید: ۵۸ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی صورت گرفته مدعی شده‌اند که بدون هیچ دلیلی مورد ظن دستگاه‌های امنیتی انگلیسی قرار دارند و همچنین ۸۷درصد دیگر بر این باور هستند که آن‌هایی که علیه مسلمانان رفتارهای تبعیض‌آمیز دارند از رسانه‌ها خط می‌گیرند.
نویسندگان این گزارش بر این باور هستند که اسلام هراسی در انگلیس از مرحله «تبعیض نژادی سازمان‌یافته» اکنون به مرحله «پسا تبعیض» رسیده به‌گونه‌ای که مسلمانان اقلیتی خوانده می‌شوند که در جریان وحدت ملی مانع‌تراشی می‌کنند.
آنها همچنین قوانین مبارزه با افراط‌گرایی در انگلیس را به‌منظور تحت‌فشار قرار دادن مسلمانان این کشور می‌دانند، و بر این باور هستند که این قوانین سبب ایجاد فضای تنفر علیه مسلمانان و به‌موجب آن افزایش جرائم اجتماعی علیه آنان شده است.
به نوشته نویسندگان این گزارش، دستاورد فضای تنفر علیه مسلمانان آنان را به سکوت واداشته و سبب منزوی شدن بیشترشان شده است.
مسعود شجره، رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس پیشتر در گفت‌ و گو با ایرنا گفته بود که اسلام هراسی بخشی از واقعیت نگران‌کننده در جامعه انگلیس به شمار می‌رود.
وی بیان داشت: این (اسلام هراسی) یک واقعیت است. اگر شما به روزنامه‌های محلی مراجعه کنید و یا زبان حال مسلمانان را جویا شوید، اسلام هراسی و بی‌توجهی به آن عادی شده است.
شجره یکی از دلایل افزایش اسلام هراسی در انگلیس را نقش رسانه و سیاستمداران برشمرد و افزود: آن‌ها اسلام هراسی را دستمایه خود قرار داده و چنان‌که شاهد هستیم قوانین ضد تروریستی را به اسلام و مسلمانان گره می‌زنند.
این فعال مدنی اضافه کرد: متأسفانه آن‌ها دین اسلام را هدف قرار داده‌اند و به دنبال آن اسلام هراسی را مشروع می‌سازد و فرهنگ آن را نهادینه می‌کند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایرنا