درخواست شهردار توبینگن آلمان برای ممنوعیت حجاب در مدارس
درخواست شهردار توبینگن آلمان برای ممنوعیت حجاب در مدارس
شهردار توبینگن آلمان خواستار ممنوعیت حجاب در مهدها و مدارس شد و در نامه‌ای از دختران مسلمانی که روسری نمی‌پوشند، حمایت کرد. این در حالی است که برخی نهاد‌ها در آلمان و غرب اروپا به حمایت مالی دانشجویان مسلمان و محجبه می‌پردازند.
چهارشنبه ۵ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۰
کد مطلب: 6625
به گزارش «آرماگدون» ، جامعه مسلمانان آلمان علاوه بر شهروندان آلمانی، شامل مسلمانان ترک، ایرانی، افغانستانی، پاکستانی، بوسنیایی و غیره می‌شود که همگی آن‌ها تحت نام «جامعه مسلمانان آلمان» قرار می‌گیرند. در این میان، واکنش شهروندان آلمانی به حضور مسلمانان در جامعه‌شان متفاوت است که گاهی اوقات موجب کنش‌ها و واکنش‌هایی می‌شود، آنچه که در ادامه می‌آید اشاره به حواشی جملات نژادپرستانه در یک مسجد در شهر بیلفلد،‌ احتمال اخراج نویسنده اسلام‌ستیز آلمان از حزب سوسیال دمکرات، درخواست ممنوعیت حجاب در مدارس و مهدکودک‌ها از سوی شهردار توبینگن و اعطای بورسیه‌های تحصیلی برای دانشجویان مسلمان در این کشور است.

نوشتن شعارهای نژادپرستانه بر مسجد «مرکز» در شهر بیلفلد
اعضای مسجد مرکز در شهر بیلفلد متوجه شدند که بر روی دیوارهای مسجد، شعارهای نژادپرستانه نوشته شده است. آن طور که هلا کریستف سخنگوی پلیس گفته است؛ بررسی‌های پلیس نشان می‌دهد که انگیزه‌های سیاسی در این کار وجود دارد.
در شعارهایی که روی دیوار مسجد نوشته شده است، نشانه‌هایی از آرم حزب کارگران کردستان(پ‌ک‌ک)، یگان‌های مدافع خلق(ی‌پ‌گ) و همچنین جنبش خارج از پارلمان به چشم می‌خورد. از سوی دیگر، مسجد مرکز بیلفلد زیر نظر اتحادیه اسلامی-ترکی دیتیب فعالیت می‌کند که از نظر بسیاری با دولت ترکیه ارتباط نزدیکی دارد.
این‌ها در حالی است که عادل اوندر رئیس جامعه مسجد مرکز بیلفلد این اتفاق را شوک‌آور خوانده است. مسئولان مسجد علاوه بر ثبت شکایت در مرکز پلیس، این حادثه را به کنسولگری ترکیه و همچنین دفتر اتحادیه دیتیب در کلن گزارش داده‌اند. با این وجود،‌ هیچ نشانه‌ای از مجرمان باقی نمانده است.
کریستف در این باره می‌گوید: ما در حال بررسی میزان خسارت به مسجد هستیم. بر اساس بررسی‌های اولیه این مسجد در حدود ۱۵۰۰ یورو خسارت دیده است.
مسئولان انجمن مسجد مرکز، شعارها را از دیوار پاک کرده‌اند. به گفته عادل اوندر در سال جاری، سه بار بر روی مسجد شعار نوشته شده است. او می‌گوید: شرم‌آور است که این اتفاق برای ما می‌افتد. درهای مسجد ما برای همه مردم باز است. علاوه بر این، جامعه مسجد مرکز سعی کرده است تا به ادغام در جامعه کمک کند.
صحت حرف‌های عادل اوندر وقتی مشخص می‌شود که بدانید او در نوامبر سال ۲۰۰۰ به خاطر تلاش‌هایش، جایزه ادغام در شهر بیلفلد را دریافت کرده است.جامعه مسجد مرکز با ۵۰۰ عضو، بزرگترین جامعه مسجد در شهر بیلفلد است.

احتمال اخراج نویسنده اسلام‌ستیز آلمان از حزب سوسیال دمکرات
سران حزب سوسیال دمکرات آلمان سعی دارند تا تیلو سارازین نویسنده جنجالی و اسلام‌ستیز را از این حزب اخراج کنند. این کار به دلیل انتشار نظرات اسلام‌ستیزانه او در کتاب جدیدش با عنوان «خصومت غالب: چگونه اسلام مانع از پیشرفت می‌شود و جامعه را تهدید می‌کند» است. او هیأت‌مدیره حزب را متهم کرده است که می‌خواهند دیدگاه‌هایش را سرکوب کنند.
لارس کلینگ‌بایل دبیرکل حزب سوسیال دموکرات آلمان اعلام کرد که آن‌ها در این باره جلسه داشته‌اند. دلیل این کار، کتاب جدید سارازین است که در آن، عضو سابق دویچه بانک، اسلام را مانع پیشرفت و تهدید برای جامعه خوانده است. پس از انتشار این کتاب، رهبران حزب سوسیال دموکرات کمیته تحقیق راه‌اندازی کرده‌اند تا محتویات کتاب را بررسی کند و راهکاری به حزب ارائه دهد.
به گفته کلینگ‌بایل کمیته تحقیق به این نتیجه رسیده است که دیدگاه‌های تیلو سارازین با اصول حزب سوسیال دمکرات سازگاری ندارد و نظرات او آسیب جدی به حزب می‌زند. سارازین به این صحبت‌ها واکنش نشان داده است. او در گفت‌وگو با ولت گفت که کتاب او فقط آمار و حقایق را ارائه می‌دهد. این مرد ۷۳ ساله، تلاش اعضای حزب برای کنارگذاشتن او را حمله به آزادی بیان دانسته و افزود: اعضای هیأت مدیره حزب به وضوح می‌خواهند که جلوی انتشار دیدگاه‌هایی که پاسخی برای آن ندارند را بگیرند. آن‌ها به‌ خوبی می‌دانند که من با اصول حزب مخالف نیستم.
این در حالی است که کمیته تحقیق اعلام کرده است که کتاب جدید سارازین دیدگاه‌های جدیدی درباره مسلمانان مطرح کرده، چرا که نویسنده در این کتاب، حضور همه مسلمانان در آلمان را مشکل‌ساز عنوان کرده است. اعضای کمیته به دلیل روندی که در حزب وجود دارد، فعلا نمی‌خواهند در انظارعمومی راجع به این مسأله صحبت کنند.
اما کوین کوهنرت رئیس سازمان جوانان حزب سوسیال دمکرات از اخراج سارازین استقبال کرده است: مهم‌ترین کار سارازین، نگارش کتاب‌هایی با محتوای اسلام‌هراسی نیست، بلکه مهم‌ترین فعالیت او مربوط به عضویت در حزب سوسیال دمکرات است.
کوهنرت به زورنامه نویه تسایتونگ گفت: بدون این عضویت، او فقط یکی مانند سایر آشوبگران است. بنابراین وقت آن رسیده که این امتیاز را از او بگیریم. بدون عضویت در حزب سوسیال دمکرات، او مدت زمان زیادی نمی‌تواند فعالیت کند.
یک گروه داوری از حزب در شهر برلین، باید ظرف مدت شش ماه درباره رأی این کمیته تصمیم‌گیری کند. اگر سارازین یا اعضای حزب با نتیجه این گروه، مخالفت کنند، کمیسیون داوری حزب در سطح کشور، در این‌باره تصمیم‌گیری می‌کند. سران حزب پیش از این نیز در سال ۲۰۱۰ تصمیم گرفتند تا سارازین را از حزب کنار بگذارند. او در آن زمان در مصاحبه‌ای گفته بود که ترک‌ها از طریق تولید مثل زیاد آلمان را تصاحب می‌کنند. در آن زمان کمیسیون حزب مرکزی با اخراج او موافقت نکرد.
یکبار دیگر نیز، پس از انتشار کتاب پرفروش «آلمان خود را نابود می‌کند» دوباره بحث بر سر اخراج سارازین داغ شد. با این وجود، او قول داد که اصول و مواضع حزب را رعایت کند و بدین خاطر هم حزب سوسیال دمکرات روند درخواست برای اخراج او را متوقف کرد.

نگاهی به بورسیه‌های تحصیلی برای دانشجویان مسلمان در آلمان
هزینه تحصیل و زندگی در آلمان کم نیست و بسیاری از دانشجویان غیربومی از پس هزینه‌های دانشگاه و زندگی در این کشور برنمی‌آیند. نظرسنجی‌های سازمان‌های دانشجویی آلمان در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهند که هر دانشجو به طور متوسط به ۹۱۸ یورو در ماه نیاز دارد. براساس این نظرسنجی‌ها، ۸۶ درصد از دانشجویان، بخش عمده هزینه‌های خود را از طریق والدینشان به‌دست می‌آورند.
بیش از نیمی از افراد، کار نیمه وقت دارند و تنها ۱۸ درصد از دانشجویان از کمک‌هزینه دولتی استفاده می‌کنند. در این میان سازمان‌ها و موسساتی در آلمان وجود دارند که از دانشجویان مسلمان در این کشور حمایت می‌کنند. محمد سویچمز سردبیر بخش اخبار سایت اسلامیک در گزارشی این سازمان‌ها و موسسات را مورد بررسی قرار داده است که در ادامه می‌خوانید:

بورسیه تحصیلی ابن‌سینا
ابن‌ سینا از اولین مؤسسات آلمان بود که به جوانان مسلمان در این کشور بورسیه تحصیلی داد. این مؤسسه که در شهر اوسنابروک قرار دارد، در حال‌حاضر به دانشجویان مسلمان، بورسیه‌ای در حدود ۶۷۰ یورو در ماه پرداخت می‌کند. علاوه بر این، دانشجویان می‌توانند برای کمک‌هزینه تحصیلی که مبلغ آن ۳۰۰ یورو در ماه است، اقدام کنند. این کمک‌هزینه‌ها براساس حقوق والدین دانشجویان به آن‌ها پرداخت می‌شود. البته مبلغ بورسیه‌ای که برای دانشجویان مقطع دکترا در نظر گرفته شده، ۱۱۵۰ یورو در ماه است. همچنین موسسه ابن‌ سینا از حضور دانشجویان در سمینارها و رویدادهای دانشگاهی و همچنین دینی نیز حمایت می‌کند. هدف از شرکت در این دوره‌ها، آمادگی افراد برای حضور در مسئولیت‌های اجتماعی است.

بورسیه تحصیلی غزالی
سال‌هاست که مرکز اسلامی ملی گوروش در آلمان، از دانشجویان مقطع کارشناسی در این کشور حمایت می‌کند. این مرکز از سال ۲۰۱۴ بورسیه تحصیلی غزالی را برای حمایت از دانشجویان مسلمان در آلمان پایه‌ریزی کرده است.
زولکیف گنچر مدیر برنامه‌های بورسیه‌ تحصیلی غزالی در این ارتباط می‌گوید: هدف ما حمایت از دانشجویان مستعد مسلمان در آلمان است. ما از طریق این بورسیه‌های تحصیلی، دانشجویان مسلمان و همچنین دانشجویان علاقه‌مند به حوزه مطالعات اسلامی را ترغیب می‌کنیم که تحصیلات خود را ادامه دهند و در عرصه اجتماعی جایگاه خوبی به دست آورند. ما امیدواریم که سالانه هزار دانشجو بتوانند از بورسیه تحصیلی غزالی استفاده کنند.
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا که در حوزه مسلمانان اروپا و همچنین مهاجرت کار می‌کنند، می‌توانند برای بورسیه تحصیلی غزالی اقدام کنند. متقاضیانی که برای این بورسیه انتخاب شوند، هزینه شرکت در سمینارها و سمپوزیوم‌های بین‌المللی را نیز دریافت می‌کنند.

کمک‌هزینه دیتیب برای تفکرات اسلامی
از دیگر کمک‌هزینه‌های تحصیلی برای دانشجویان مسلمان در آلمان می‌توان به کمک‌هزینه‌ اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب اشاره کرد. هدف از اهدای این بورسیه، کمک به توسعه تحقیقات علمی در زمینه مطالعات اسلامی است. مسئولان دیتیب به صورت ماهانه به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، مبلغ ۸۰۰ یورو و به دانشجویان مقطع دکترا، مبلغ هزار یورو می‌پردازند. این دانشجویان همچنین این فرصت را دارند تا آثار خود را از طریق نشر دیتیب منتشر کنند.

شهردار توبینگن خواستار ممنوعیت حجاب در مدارس و مهدکودک‌ها شد
شهردار توبینگن خواستار ممنوعیت روسری برای کودکان در مهدکودک‌ها و مدارس شد. او در نامه‌ای که برای گروه «باشگاه دختران توبینگن» نوشته است، از دختران مسلمانی که روسری نمی‌پوشند، حمایت کرد. به گفته او پوشیدن روسری انتخاب بسیاری از دختران مسلمان نیست.
بوریس پالمر شهردار توبینگن در ماه نوامبر در سخنانی از ممنوعیت پوشیدن روسری برای دختران جوان گفت که با انتقاداتی مواجه شد. در آن زمان، گروه «باشگاه دختران توبینگن» به مناسبت روز مبارزه با خشونت علیه زنان، گردهمایی در سالن شهرداری توبینگن برگزار کرده بود و در میان شرکت‌کنندگان، دختران محجبه نیز حضور داشتند.
با این وجود، بوریس پالمر در سخنرانی خود درباره ممنوعیت حجاب برای دختران جوان گفت. پس از این سخنرانی، برگزارکنندگان این برنامه در نامه‌ای از شهردار انتقاد کردند. شهردار توبینگن روز سه‌شنبه در نامه‌ای سرگشاده در پاسخ به نامه برگزارکنندگان برنامه روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، از ممنوعیت پوشیدن روسری برای دختران جوان در مهدکودک‌ها و مدارس حمایت کرد.
او در این نامه نوشته است:دختران جوان باید بدانند که اگر روسری نپوشند، خدا آنان را مجازات نمی‌کند. پالمر همچنین در این نامه عنوان کرده که او از نخستین کسانی بوده که پتیشن سازمان مدافع حقوق زنان «زمین زنان» را برای ممنوعیت پوشیدن روسری امضا کرده است. مسئولان سازمان حقوق زنان «زمین زنان» مدت‌ها است که با جمع‌آوری امضا تلاش می‌کنند تا پوشیدن روسری را برای دختران زیر سن قانونی در آلمان ممنوع کنند.
پوشیدن روسری برای برخی نشانه قدرت است، چرا که در مذهب آنان، حجاب اهمیت زیادی دارد. با این وجود بسیاری معتقدند که در موسسات آموزشی و فضاهای عمومی آلمان، باید مقرراتی برای استفاده از روسری وجود داشته باشد.
پالمر در پاسخ به برگزارکنندگان برنامه روز جهانی مبارزه با خشونت نوشت: اگر زنان جوان روسری بپوشند، خودشان این تصمیم را گرفته‌اند، اما کودکان نباید حجاب داشته باشند. پوشیدن روسری تنها در صورتی قابل قبول است که کودکان تا زمانی که به بلوغ دینی برسند، بتوانند حداقل در مدارس، زندگی بدون روسری را نیز تجربه کنند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : فارس