اظهارات ضد اسلامی وزیر جدید فرهنگ بریتانیا دردسرساز شد
وزیرجدید فرهنگ بریتانیا، نادین دوریس، به دلیل اظهار نظرهای قبلی خود پیرامون مسائل تفرقهبرانگیز به خصوص حجاب گروهی از مسلمانان، مورد انتقاد قرار گرفت و به اشاعه اسلام هراسی متهم شد.
جمعه ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۲۱:۱۶
کد مطلب: 7111
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از الجزیره، وزیر فرهنگ جدید بریتانیا به اسلام هراسی متهم شد چراکه در توصیف برقع گفته این یک لباس «قرون وسطایی» است.
نادین دوریس، ۶۴ ساله، این هفته به عنوان یکی از تغییرات کابینه نخست وزیر بوریس جانسون، به سمت وزارت فرهنگ منصوب شد.
او مانند جانسون، سابقه اظهارنظرهای بحث برانگیز در مورد طیف وسیعی از مسائل را دارد.
در سال ۲۰۱۸، وقتی جانسون -که آن زمان نماینده مجلس بود- برقع را «ظالمانه» دانست، دوریس خواستار ممنوعیت کامل پوشش صورت زنان شد.
دوریس در توئیتر خود جانسون را مورد انتقاد قرار داد که چرا ممنوعیت کامل استفاده از این پوشش را به قانون تبدیل نکرده است. وی با قرون وسطایی خواندن این لباس گفت: «زنان برای پوشاندن زیباییها و کبودیهای صورت خود مجبور به استفاده از آن هستند.»
او با اشاره به بدرفتاریهای خانگی گفت «زنان باید اجازه داشته باشند لباس خود را انتخاب کنند؛ این یک لباس قرون وسطایی است که در جامعه لیبرال امروز جایی ندارد و هیچ کشور مترقیای نباید آن را تحمل کند.»
این نظرات دوریس در توئیتر مورد انتقاد گستردهای قرار گرفت. از حدود سه میلیون مسلمان ساکن در بریتانیا، تعداد بسیار کمی از زنان صورت خود را میپوشانند و هر از گاهی وقتی سیاستمداران یا چهرههای عمومی در این مورد اظهار نظر میکنند توجه مردم به آن جلب می شود.
خالق، روزنامه نگار انگلیسی، اظهارات دوریس را «واقعا ناامید کننده» دانست و تاکید کرد این سخنان چیز عجیبی نیست؛ برخی کشورهای اروپایی استفاده از این پوشش را ممنوع اعلام کردهاند. او گفت بورس جانسون نیز اظهاراتی اسلام هراسانه داشته مدتهاست که اسلام هراسی مشروعیتی سیاسی پیدا کرده است.
افزایش حملات ناشی از اسلامهراسی و پاسخ مسلمانان کانادا
برخی دیگر نیز نسبت به اینکه یک شخصیت ارشد دولتی بتواند پوشش اقلیتی از زنان جامعه را تعیین کند ابراز نگرانی کردند. دوریس به درخواست مصاحبه الجزیره پاسخ نداده اما فاطیما راجینه، پژوهشگر مرکز تحقیقاتی استفان لارنس اظهارات وی را هماهنگ با «فرهنگ درونی حزب محافظه کار و بوریس جانسون» دانست.
او گفت: «ایدهآل جامعه لیبرال و آزاد، انتخاب است اما وقتی زنان مسلمان لباسهایی متناسب با عقاید مذهبی خود انتخاب کنند، این انتخاب ناگهان در چارچوب دوتایی «مدرن و قرون وسطایی» قرار میگیرد تا طرفدارانی از میان افراد تندرو برای این سیاستمداران دست و پا میکند.»
دوریس پیش از این نیز در مسائل تفرقهبرانگیز، مانند همجنس گرایی، سقط جنین و برگزیت اظهار نظرهای جنجالی داشته است. سخنگوی اندیشکده برابری نژادی بریتانیا گفت که انتصاب دوریس با توجه به اظهار نظراتی که داشته دارای اهمیت است.
وی افزود: «برای سیاستمداران طیفهای سیاسی مهم است که تعهد خود را به برابری نژادی نشان دهند. تنوعی که در بریتانیا وجود دارد یکی مزیتهای این کشور است و او باید از آن تجلیل کند.»