اقلیت مسلمان قربانیان حملات فرانسه در آفریقا
کارشناس امور فرانسه و آفریقا با انتقاد از اقدامات متناقض پاریس در خصوص دخالت نظامی در آفریقا تاکید کرد که اقلیت مسلمان، نخستین قربانی اقدامات فرانسه خواهد بود.
پنجشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۲۳:۵۵
کد مطلب: 2134
به گزارش «آرماگدون» ، "رونی نبعا" کارشناس امور فرانسه و آفریقا روز پنجشنبه به خبرنگار العالم گفت: حضور نظامی فرانسه، مسیحیان بانغی را به ارتکاب فاجعه های هرچه بیشتر تشویق خواهد کرد.
وی افزود: فرانسه دچار سردرگمی است، از یک سو از افراطی های بنیادگرا در یک کشور مدعی لائیسم حمایت می کند و از سوی دیگر در بانغی به حمایت از یک نظام مسیحی می پردازد و به این ترتیب، اقلیت مسلمان، نخستین قربانی اقدامات فرانسه خواهد بود.
نخبگان سیاسی و فرهنگی فرانسه، با دخالت کشورشان در امور آفریقای مرکزی مخالف هستند، اکثر فرانسوی ها بر این باورند که دخالت نظامی کشورشان در این منطقه، هیچ دستاورد سیاسی یا امنیتی نخواهد داشت.
در همین حال خبر کشته شدن دو سرباز فرانسوی در باتلاق درگیری های فرقه ای در آفریقای مرکزی، همچون صاعقه ای بر سر مردم فرانسه فرود آمد و این در حالی است که تنها پنج روز از عملیات نظامی نیروهای فرانسه به این بخش ناآرام قاره آفریقا گذشته بود، با این حال رییس جمهور فرانسه، همچنان بر ادامه این ماجراجویی نظامی پافشاری می کند.
"فرانسوا اولاند" گفت: عملیات نظامی همچنان ادامه خواهد داشت و نیروهای آفریقایی متعددی به واحدهای نظامی ما ملحق خواهند شد، ما از این نیروها حمایت خواهیم کرد و با توجه به نتایج به دست آمده، درباره چگونگی عقب نشینی نیروهای فرانسوی تصمیم گیری خواهیم کرد، با این حال اوضاع دشوار است.
واکنش های عمومی حاکی است که دخالت نظامی فرانسه در آفریقای مرکزی، از تایید مردمی برخوردار نیست به ویژه که فرانسه با وجود آن که برای این حمله توانسته بود تایید بین المللی را با خود همراه کند، اما هنگام حمله، خود را در آفریقای مرکزی تنها یافت.
یک شهروند فرانسوی در این زمینه به خبرنگار العالم گفت: به نظر من درگیری های فرقه ای در این کشور ادامه خواهد یافت و نمی توان آن را در کوتاه مدت فرونشاند، در این میان دخالت نظامی فرانسه پیامدهای مختلفی خواهد داشت که مهم ترین آن افزایش اختلافات دینی خواهد بود.
دشواری هایی که در برابر این عملیات نظامی وجود دارد، برای فرانسه چالش برانگیز خواهد بود زیرا شمار نیروهای نظامی فرانسه بسیار محدود است و کشوری که در آن عملیات می کند، مساحتی وسیع تر از خاک فرانسه دارد و سربازان آفریقایی که فرانسه را همراهی می کنند نیز فاقد آموزش های لازم هستند و فرو نشاندن آتش فتنه میان فرقه های آفریقایی در چنین شرایطی ممکن نیست و تنها اتفاقی که خواهد افتاد، سرکوب یک گروه از اقلیت های مسلمان است.
با وجود تلاش های " ژان مارک اِرو" نخست وزیر فرانسه برای توجیه توسل این کشور به زور در آفریقای مرکزی و کاستن از فشار انتقادها، رسانه های فرانسوی سیلی از انتقادات را به آن چه آن را جسارت فرانسه خواندند، روانه کردند.
روزنامه "لوکانار آنشینه" دخالت نظامی فرانسه در آفریقای مرکزی را "ماموریت غیرممکن" خواند و از انزوای مکرر فرانسه در عرصه بین المللی به شدت انتقاد کرد و کاریکاتوری از نلسون ماندلا منتشر کرد که در آن می گوید: من با دلی مطمئن بدرود حیات می گویم زیرا آفریقا در دستانی امن قرار دارد.
ناظران بر این باورند که دخالت های نظامی متوالی فرانسه در آفریقا و کشورهای عربی نشانه واضحی از سردرگمی فرانسه در سیاست خارجی و ناتوانی از قانع کردن هم پیمانان سنتی خود برای مشارکت و همراهی در چنین جنگ هایی است.
ارتش فرانسه روز دوشنبه (۱۸ آذر ماه) اعلام کرد که عملیات خلع سلاح شورشیان را در این کشور جنگزده آغاز کرده است.
تصمیم روز دوشنبه فرانسه برای خلع سلاح شبه نظامیان آفریقای مرکزی در حالی است که در درگیری های خونین سه روز گذشته در شهر بانگوی پایتخت این کشور حداقل ۴۰۰ نفر کشته شده اند.این درگیری ها بین شبه نظامیان وفادار به فرانسیس بوزیزه، رییس جمهور سابق، و شبه نظامیان سلکا به وقوع پیوسته است.
فرانسه نزدیک به هزار و ۶۰۰ نیرو در این کشور آفریقایی مستقر کرده است و از سوی دیگر نیز اتحادیه آفریقا تصمیم دارد تعداد نیروهای خود را به ۶ هزار نفر افزایش دهد.