روند صعودی اسلام هراسی در انگلیس
بحران کرونا در انگلیس بر خلاف آنچه انتظار میرفت، نه تنها باعث همگرایی اجتماعی و کاهش بیگانه هراسی نشد، بلکه بر اساس نتایج تازهترین تحقیقات صورت گرفته ضریب جرائم مرتبط با اسلام هراسی در بخشهایی از این کشور تا ۸۰ درصد افزایش داشته است.
دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۳۶
کد مطلب: 6957
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از یافتههای دانشگاه «نیوکاسل و نورثامبریا»، سه چهارم مسلمانان باور دارند، فضای تنفر علیه آنها در جامعه رو به افزایش بوده و ۶۸ درصد میگویند روزانه شکلی از اسلام هراسی را لمس کردهاند.
در این گزارش به نمونههایی اشاره شده که چگونه مسلمانان در سطح جامعه تحقیر شده و به آنها عبارتهای توهینآمیزی نسبت داده میشود. حملات به مساجد و مراکز اسلامی و تخریب ساختمان عبادی از دیگر نمونههایی است که در این گزارش مورد اشاره قرار گرفته است.
پروفسور «پیتر هاپکینز» از نویسندگان گزارش یاد شده میگوید که این تحولات ناشی از خیزش جریانات راست افراطی در انگلیس است. به گفته وی، مسلمانان ناگزیر پذیرفتهاند که جریانات ضد اسلامی در بافت جامعه زندگی میکنند و آنها باید با معضل اسلام هراسی کنار آیند.
بیشتر تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که در سالهای اخیر تعداد حملات علیه مسلمانان همواره روند صعودی داشته است. برخی گروههای مسلمان در انگلیس بر این باورند که دولت عزم جدی برای برخورد با اسلامهراسی ندارد.
از نگاه کارشناسان، سیاستهای ضد مهاجرتی در کنار خیزش جریانهای راست افراطی در شکلگیری و تشدید تفکرات اسلام هراسی نقش موثری داشته است.
«حجت رمزی» مسوول شعبه آکسفوردشایر موسسه «تل ماما» در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت که از نظر او وضعیت مسلمانان انگلیس به لحاظ اسلام هراسی وخیمتر شده است. وی خروج از اتحادیه اروپا را یکی از عوامل تشدیدکننده اسلام هراسی نامید.
رمزی همچنین ضمن ابراز نگرانی نسبت به آینده مسلمانان در اروپا و سایر نقاط جهان، افزود که با حضور دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهوری آمریکا در کاخ سفید و افزایش حملات آمریکا علیه مسلمانان در سراسر جهان، آینده خوبی را نمیتواند تصور کند.
به گفته وی، یکی از مشکلات عمده بر سر مبارزه با اسلام هراسی، نبود تعریف دقیق از این پدیده است. این فعال مدنی اصطلاح اسلام هراسی یا «اسلاموفوبیا» را نادرست توصیف کرد و گفت که باید به دنبال تعریف دقیقتر و اسمی گویاتر برای این نوع حملات باشیم.
در انگلیس حزب کارگر به طور رسمی تعریف اسلامهراسی را به رسمیت شناخت تا به این ترتیب ضمن اعلام همبستگی با جامعه مسلمانان، درک بهتری را از وضعیت اسلامستیزی و عواقب شوم آن حاصل کند.
بر اساس این تعریف، اسلامهراسی نوعی از نژادپرستی شناسایی شده که تمام اشکال مسلمان بودن را هدف قرار میدهد. این تعریف حاصل شش ماه کارشناسی و مشورت میان اعضاء گروه پارلمانی فرا حزبی مسلمانان بریتانیا با اساتید دانشگاه، وکلا، نهادهای اسلامی، فعالان حقوق بشری و مسلمانان صورت گرفته است.
در همین حال بیش از ۷۵۰ نهاد اسلامی، ۸۰ استاد دانشگاه و ۵۰ نماینده پارلمان از این تعریف حمایت کردهاند.
با این حال حزب حاکم محافظه کار به رهبری بوریس جانسون تاکنون از پذیرش تعریف اسلام هراسی امتناع کرده و بیشتر اعضاء این حزب به داشتن گرایشهای اسلامستیزانه شناخته میشوند.
مسلمانان انگلیس در انتخابات سراسری آذرماه گذشته به پیروزی حزب کارگر امید زیادی بسته بودند. جرمی کوربین وعده داده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، ضمن حمایت از مسلمانان، کشور مستقل فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.
با این حال پیروزی محافظهکاران برای یک دوره پنج ساله نگرانیها درباره آینده وضعیت مسلمانان در میانه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را افزایش داد.
«مسعود شجره» دبیر سازمان حقوق بشر اسلامی انگلیس در این باره به ایرنا گفت که اسلامهراسی در این کشور دیگر از مرحله «هراس» و ترس از اسلام گذشته و به مرحله نفرت از مسلمانان رسیده است.
وی معتقد است که بیتفاوتی سیاستمداران به حملات علیه مسلمانان و قوانین ضد تروریستی، به بیگانه سازی مسلمانان و افزایش تعداد حملات نسبت به آنان کمک کرده است.
دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس معتقد است که برگزیت آنچنان که ادعا میشود ربطی به مسائل اقتصادی نداشته و در اصل یک جنبش ضد مهاجر، ضد اقلیت و نژادپرستانه است.
وی همچنین اظهار داشت؛ بوریس جانسون یک اسلامهراس واقعی و نزدیک به راست افراطی است. او تصور میکند که با حاشیه راندن مسلمانان در جامعه موفق خواهد شد، در حالی که این شکلی از نژادپرستی و به شدت اسلامهراسانه است.
دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی افزود جانسون به عنوان یک فرد مهم نیست، بلکه او نماینده ساختار اسلامهراسی در جامعه است که در حال گسترش میباشد.