هلاکت «زهران علوش»، رهبر «جیش الاسلام»
منابع خبری از کشته شدن سرکرده گروه تروریستی «جیش الاسلام» در حومه دمشق خبر دادند.
شنبه ۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۱۶
کد مطلب: 4122
به گزارش «آرماگدون» ، «زهران علوش» سرکرده گروه تروریستی «جیش الاسلام» از گروههای مسلح فعال در سوریه در حومه دمشق کشته شد.
شبکه تلویزیونی «روسیا الیوم» جمعه شب در خبری فوری اعلام کرد که زهران علوش در یک حمله هوایی در حومه دمشق کشته شد.
خبرگزاری رویترز نیز در خبری به نقل از منابع سوری اعلام کرد که زهران علوش در حمله جنگندههای روسی در جنوب دمشق کشته شد.
شبکه العربیه با بیان اینکه مقر اقامت زهران علوش با ۱۰ موشک هدف قرار گرفته است، افزود: در این حمله هوایی، زهران علوش، معاونش و سخنگوی (گروهک) جیش الاسلام کشته شدند.
تلویزیون المیادین نیز در خبری فوری اعلام کرد: زهران علوش به همراه شماری از سرکردگان گروهک جیش الاسلام در جریان حمله هوایی به مقر آنها در منطقه «غوطه شرقی» دمشق کشته شدند. آنها در حال برگزاری جلسهای بودند.
برخی منابع خبری لبنان از کشته شدن ۱۲ سرکرده گروه تروریستی جیش الاسلام در جریان حمله هوایی به مقر آنها در حومه دمشق خبر دادند.
گروه تروریستی تکفیری جیش الاسلام از گروههای تروریستی مورد حمایت عربستان سعودی است که علیه نظام سوریه وارد فعالیت مسلحانه شده است.
زهران علوش کیست؟
زهران عبدالله علوش سال ۱۹۶۰ در غوطه در خانوادهای وهابی و افراطی به دنیا آمد. پدرش از مهمترین سران وهابی اخوان المسلمین در سوریه بود. او دارای مدرک «شریعت اسلامی» از دانشکده شریعت دانشگاه دمشق است.
زهران علوش پس از تکمیل تحصیلات دانشگاهی در سوریه، به عربستان سفر کرد و در آنچا زیر نظر شیوخ معروف وهابی سعودی به تحصیل پرداخت. افرادی مانند «عبدالعزیز بن باز» (که در آن زمان مفتی عربستان بود) و «عبدالله بن عبدالعزیز العقیل» (که رئیس هیئت دائمی شورای عالی قضایی عربستان بود) از استادان زهران در عربستان بودند.
علوش پس از آن به سوریه بازگشت و با یک شریک سعودی، شرکتی را تحت عنوان خدمات ساخت و ساز راه اندازی کرد. در همان زمان نیز به صورت مخفیانه فعالیتهای امنیتی خود را به نفع اخوان المسلمین و اطلاعات عربستان آغاز کرد.
وی پس از تأثیرگذاری بر جوانان «دوما» و «غوطه»، آنان را به سوی وهابیت کشاند تا بتواند هستههای تروریستی کوچکی را تشکیل دهد. به دلیل همین فعالیتها از سال ۱۹۸۷ تحت تعقیب سرویسهای اطلاعاتی سوریه قرار گرفت.
علوش در سال ۲۰۰۹ به اتهام دست داشتن در برنامه ریزی برای انجام عملیات تروریستی دستگیر و به زندان افتاد، اما در ژوئیه ۲۰۱۱ مشمول عفو عمومی ریاست جمهوری سوریه شد و توانست به همراه شمار قابل توجهی از کسانی که در جریان ناآرامیها به دلیل دست داشتن در اقدامات مسلحانه زندانی شده بودند، از زندان خارج شود.