مسلمانان بریتانیا شاهد افزایش اسلام هراسی در زندگی روزمره هستند
مسلمانان بریتانیا شاهد افزایش اسلام هراسی در زندگی روزمره هستند
تحقیقات نشان می دهد اکثریت مسلمانان بریتانیا اعلام کرده اند که شاهد تبعیض نسبت به پیروان دین اسلام بوده اند و فضای انزجار توسط سیاستمداران و رسانه ها ترویج شده است.
يکشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۸
کد مطلب: 3974
به گزارش «آرماگدون» ، شش نفر از هر ۱۰ مسلمان در بریتانیا که در تحقیقات کمیسیون اسلامی حقوق بشر (IHRC) شرکت کرده اظهار داشتند که آنها شاهد اسلام هراسی نسبت به دیگران بوده اند. این میزان در مقایسه با تحقیقات سال ۲۰۱۰ که طی آن از هر ۱۰ نفر تنها ۴ نفر شاهد اسلام هراسی نسبت به دیگران بوده اند افزایش چشمگیری یافته است. در آن زمان نیمی از مسلمانان اظهار داشتند که اسلام هراسی نسبت به دیگران را مشاهده نکرده اند.
علاوه بر این، براساس اعلام این گزارش، حس تبعیض و به حاشیه رانده شدن نیز درحال افزایش است و مسلمانان از سو استفاده های کلامی و فیزیکی و همچنین تعبیض در محل کار رنج می برند.
این تحقیق براساس مصاحبه هایی انجام شده که با ۱۷۸۰ نفر صورت گرفته است، در این مصاحبه ها از همان سوالاتی استفاده شد که در تحقیقات سال ۲۰۱۰ از آنها بهره گرفته شد.
در این تحقیقات جدید تقریبا تمام یافته های حساس وخیم تر شده اند. این نتایج تصویری از انزوا میان جامعه ای را به نمایش می گذارد که پارلمان ، پلیس و مقامات امنیتی آن را برای فراهم کردن اطلاعات به منظور خنثی کردن تهدید تروریسم حیاتی می دانند.
بیش از دو سوم از مسلمانان در این نظرسنجی اظهار داشتند که به کرات اظهارات ضد اسلامی توسط سیاستمداران می شنوند و نیمی از آنها اعتقاد دارند که این سیاستمداران اسلام هراس هستند. تقریبا ۹ نفر از هر ۱۰ نفر اعتقاد دارند که تبعیض از شیوه ارائه تصویر مسلمانان در پوشش های رسانه ای نشأت می گیرد.
بیش از نیمی از مسلمانان براین باورند که دیگران یا بیش از حد به آنها زل می زنند، یا آنها را نادیده می گیرند و یا در یک فروشگاه، رستوران و یا یک اداره دولتی از گرفتن خدمات محروم می شوند.
گزارش این کمیسیون افزایش تعصب را با سیاستمداران و رسانه ها مرتبط دانسته و اعلام کرده است که بیش ازنیمی از مسلمانان اعتقاد دارند که سیاستمداران تبعیض را علیه مسلمانان رواج داده اند. این طرز تفکر نشان می دهد که سطح گفتمان سیاسی سمی بوده و عاملی برای متهم جلوه دادن مسلمانان است.
روان ویلیامز اسقف اعظم اسبق کانتربری با استقبال از انتشار این گزارش گفت: شاید همه با تمام ابعاد این تحلیل موافق نباشند؛ اما متأسفانه این امر کاملا مشخص است که خشونت فیزیکی و کلامی نسبت به مسلمانان در سالهای اخیر افزایش یافته است.
آیان لاو استاد دانشگاه لیدز گفت: این تحقیق نشان دهنده تعصب ضد اسلامی است و واقعیتهای تعجب برانگیزی را در زندگی روزمره مسلمانان نشان می دهد. افزایش خصومت در گفتمان رسانه ای و سیاسی، افزایش خصومت در خیابانها برحسب حملات فیزیکی و سوء رفتارها و همچنین افزایش خصومت در بازار کار و در بافت آموزشی شاخصهای کلیدی از افزایش انزجار نسبت به مسلمانان است.
Share/Save/Bookmark
مرجع : مهر