داخلی صفحه آخر خبر
«گزارشی از مساجد»؛ روی آنتن شبکه آلمانی
شبکه یک آلمان (ARD) در ویژه‌برنامه‌ای با عنوان «گزارشی از مساجد» به کشف دنیای درون مساجد در این کشور پرداخت.
پنجشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۰۱
کد مطلب: 5522
به گزارش «آرماگدون» ، در سیصد ویازدهمین هفته‌نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین با اعلام این خبر آمده است: گزارشگر در ابتدای این برنامه به جمله یا فرضیه‌ای روانشناسانه پرداخت و اذعان کرد: انسان هر چیز را که نشناسد، از آن ترس دارد، این ترس در بسیاری موارد از عدم شناخت پیش می‌آید.
در سال‌های اخیر فرهنگ‌های غریبه‌ای وارد آلمان شده‌اند که ممکن است افراد به دلیل عدم شناخت از آن‌ها، یا از آن فاصله بگیرند و یا ترس داشته باشند.
مساجد یکی از مکان‌هایی است که فرهنگی غیر آلمانی و اسلامی در آن جریان دارد. بسیاری از افراد تصورات کلیشه‌ای نسبت به مساجد دارند. به زبانی دیگر اطلاعاتی که حول موضوع اسلام و مساجد مطرح می‌شود، باعث خواهد شد تا افراد هر اقدام یا شاخص فرهنگی را به طور عام به عنوان تصویر اصلی آن فرهنگ در نظر بگیرند.
این گزارش به طور اختصاصی به نقش روحانیون در مساجد، محتوای سخنرانی آن‌ها و نقش مسجد در انتگراسیون(ادغام و همدلی) بین جامعه مسلمانان و جامعه آلمانی پرداخت.
یکی از نکاتی که مطرح شد، لحن و نوع بیان خطبه‌ها و سخنرانی‌ها در مساجد بود.
برای گزارشگر آلمانی این سؤال مطرح شد که چرا اغلب روحانیون مسلمان هنگام ایراد خطبه، با صدایی بلند و لحنی خشن سخنرانی می‌کنند. این نوع سخنرانی با توجه به تصاویر خشنی که از اسلام به نمایش در می‌آید، تصویر یک دین خشن را در ذهن افرادی که با زبان و فرهنگ مسلمانان هیچ آشنایی ندارند، ایجاد می‌کند.
در این برنامه چند مصاحبه از روحانیون مسلمان پخش شد و چند کارشناس مسلمان و غیرمسلمان اسلام‌شناس نیز در آن به اظهار نظر پرداختند و نقش روحانیون، محتوای سخنرانی و رفتار آن‌ها به ویژه با نسل جوان را مهم برشمردند.
مساجد به دلیل استقبال زیاد از سوی افراد، در تعیین گِرای انتگراسیون افراد با جامعه آلمان نقشی اساسی بر دوش دارند.
Share/Save/Bookmark