مسلمانان نیوزیلند هنوز هم احساس خطر می کنند
مسلمانان نیوزیلند هنوز هم احساس خطر می کنند
در روزها و هفته های پس از حمله یک تروريست راست گرا به مساجد کریستچرچ که منجر به قتل عام ۵۱ نفر شد رهبران نيوزیلند قول دادند كه شرایط در این کشور برای مسلمانان تغییر می کند اما این وعده هنوز به طور کامل و ملموس عملی نشده است.
دوشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۴۰
کد مطلب: 6964
به گزارش «آرماگدون» ، در روزها و هفته های پس از حمله یک تروريست راست گرا به مساجد کریستچرچ که منجر به قتل عام ۵۱ نفر شد رهبران نيوزیلند قول دادند كه شرایط در این کشور برای مسلمانان تغییر می کند اما این وعده هنوز به طور کامل و ملموس عملی نشده است.
«جاسیندا آردرن»،نخست وزیر نیوزیلند پس از بدترین تیراندازی و قتل عام دسته جمعی در تاریخ معاصر این کشور گفت: الان نمی توانم پاسخگوی همه چیز باشم فقط می توانم بگویم که ما باید به طور دسته جمعی آنها را پیدا کنیم و باید کاری انجام دهیم.
طی ۲۴ ساعت پس از این تیراندازی آردرن اعلام کرد که قوانین حمل و مالکیت سلاح تغییر می کند. چند روز بعد از این حمله آردرن برای اعلام همبستگی عاطفی با اعضای جامعه مسلمان حجاب بر سر کرد. طی چهار هفته اصلاحات مربوط به اسلحه به اتفاق آرا در پارلمان به تصویب رسید و در طی دو ماه خانم نخست وزیر یک کمپین جهانی را برای جلوگیری از گسترش تروریسم در رسانه های اجتماعی آغاز کرد.
این اقدامات سریع باعث تحسین کارشناسان و جامعه مسلمانان شد اما هیچ کدام از این ها هنوز زمینه را برای آرامش خاطر و احساس امنیت کامل مسلمانان در نیوزیلند فراهم نکرده است.
بر اساس گزارش سازمان غیر دولتی «حمایت از قربانیان»، تحقیقات رسمی در مورد این حملات در حالی که ۱۸ ماه از آنها می گذرد هنوز آغاز نشده است و عده ای می گویند اسلام هراسی که حتی قبل از این حملات به دولت در مورد آنها هشدار داده شده بود هنوز هم آنطور که باید از سوی دولت مورد توجه قرار نگرفته است.
«پل اسپونلی»،جامعه شناس در دانشگاه « Massey» در این باره می گوید: اگرچه مسلمانان بیش از ۱۵۰ سال در نیوزیلند بوده اند ، اما این افراد که بیشتر مهاجر هستند تنها حدود ۶۰ هزار نفر یا ۱.۳ درصد کل جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.
این در حالی است که به گفته همین مسلمانان که تعداد بسیار کمی از جمعیت را تشکیل می دهند ، نژادپرستی مدت هاست که برای آنها واقعیت پیدا کرده است در حالی که بسیاری از جمعیت سفیدپوست این کشور حتی کوچک ترین آگاهی نسبت به این مسئله ندارند.
اسپونلی می گوید: تغییر در قوانین اسلحه از نظر نمادین بسیار مهم بودند اما مسئله اینجاست که نیوزیلند فقط قانونی را در سال گذشته در زمینه ثبت اسلحه به تصویب رساند ، بنابراین نمی توان دانست که آیا تمام سلاح های نیمه اتوماتیک جمع آوری شده اند یا نه.
حدود پنج سال قبل از تیراندازی به مساجد کریستچرچ ، نهاد غیردولتی شورای زنان مسلمان نیوزیلند (IWCNZ) جلساتی را برگزار کرد و به طور مرتب با آژانس های دولتی در مورد آزارهای فیزیکی و کلامی نسبت به مسلمانان به ویژه علیه زنانی که حجاب دارند،گفتگو می کرد.
بر اساس گزارش این گروه حتی یک زن مسلمان را هم در نیوزیلند نمی توان پیدا کرد که به خاطر حجابش مورد آزار و اذیت قرار نگرفته باشد.
«عالیه دانزیسن»،رئیس نهاد غیر دولتی شورای زنان مسلمان نیوزیلند در این باره می گوید: نفرت مانند یک ویروس است و برای مقابله با آن باید همانطور عمل کنیم که با ویروس کرونا رفتار می کنیم.
وی افزود: اگر به سختی با ویروس نفرت مقابله نکنیم این ویروس شیوع پیدا می کند و جان بسیاری از افراد را می گیرد.
دانزسین از دولت نیوزیلند می خواهد تا با تهدید افراط گرایی علیه مسلمانان با همان جدیتی برخورد کند که با ویروس کرونا برخورد کرده است.
رئیس نهاد غیر دولتی شورای زنان مسلمان نیوزیلند معتقد است که مقامات نیوزیلندی هنوز سیستمی برای شناسایی خطرات احتمالی علیه مسلمانان در دست ندارند و به اندازه کافی با هم کار نمی کنند تا اطلاعاتی را که می تواند مشکلات احتمالی را نمایان کند باهم به اشتراک بگذارند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : شبستان