گزارش دیدبان حقوق بشر درباره پرونده‌سازی‌های اف‌بی‌آی برای مسلمانان
گزارش دیدبان حقوق بشر درباره پرونده‌سازی‌های اف‌بی‌آی برای مسلمانان
دیدبان حقوق بشر گزارشى در مورد پرونده سازى هاى پلیس فدرال آمریکا براى مسلمان هاى آمریکا منتشر کرده است.
چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۹
کد مطلب: 2871
به گزارش «آرماگدون» ، دیدبان حقوق بشر گزارشى در مورد پرونده سازى هاى اف بى آى براى مسلمان هاى آمریکا منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش، آمریکایی‌ها در چندین پرونده با استفاده از مامور مخفى موفق شدند جوانى را تشویق به عملیات تروریستى و بعد بازداشت کنند.
دیده بان حقوق بشر در گزارش اخیر خود نوشته است که وزارت دادگستری آمریکا و دفتر بازرسی فدرال این کشور موسوم به "اف بی آی" مسلمانان آمریکایی را بر اساس هویت های قومی و مذهبی اشان هدف عملیات های سری و توهین آمیز مبارزه با تروریسم قرار می دهند.
در ادامه این گزارش ۲۱۴ صفحه ای که با موضوع " توهم عدالت: سوء استفاده های حقوق بشری در پیگیری های تروریستی آمریکا" منتشر شده، ۲۷ مورد از پرونده های مبارزه با تروریسم دولت فدرال آمریکا از ابتدای مراحل بازجویی تا بازداشت و شرایط بعد از محکومیت به زندان مورد بررسی قرار گرفته و اسناد مربوط به هزینه های چشمگیر انسانی در بازجویی های خاص مبارزه با تروریسم در آمریکا از جمله عملیات های سری و تهاجمی بیش از حد و شرایط حبس غیرضروری نیز ارائه شده است.
" آندریا پراسو" سخنگوی دیده بان حقوق بشر در واشنگتن و یکی از نویسندگان این گزارش بر این باور است که: به مردم آمریکا اینطور گفته می شود که دولت آنها در حال تامین امنیت مردم با استفاده از مهار و تعقیب تروریسم داخل آمریکا است اما با نگاهی دقیق تر متوجه می شوید که بسیاری از این مردم هیچ گاه مرتکب جرمی نشده اند و حتی شاید گاهی اوقات تحت فشار قرار می گیرند و به آنها پولی پرداخت می شود تا مرتکب جنایات تروریستی شوند.
دیده بان حقوق بشر همچنین تاکید کرده است که در بسیاری از پیگیری های قانونی در آمریکا افرادی هدف گرفته می شوند که به نظر نمی رسد نقشی در توطئه های تروریستی و یا تامین بودجه این عملیات داشته باشند؛ علاوه بر این، بسیاری دیگر از پرونده ها نیز به دلیل نقض دادرسی ها منجر به ایجاد حبس های بیش از اندازه طولانی در زندان های آمریکا شده اند.
در ادامه این گزارش که با استناد بر مصاحبه با بیش از ۲۱۵ نفر از افراد متهم و یا محکوم به ارتکاب جنایات تروریستی منتشر شده، آمده است که در برخی از موارد، اف بی آی با تشویق افرادی که مطیع قانون این کشور هستند، آنها را به تروریست تبدیل می کند.
برای مثال، یک قاضی آمریکایی در رسیدگی به پرونده "نیوبرگ فور" که به طراحی و توطئه انفجار کنیسه ها و حمله به پایگاه نظامی آمریکا متهم شده بود، اعلام کرده است که دولت واشنگتن این جرم را پیشنهاد و مقدمات آن را فراهم کرد و تمام موانع مربوطه را کنار زد و از نیوبرگ فور یک تروریست ساخت.
دیده بان حقوق بشر در ادامه این گزارش نوشته است که دفتر بازرسی فدرال آمریکا به طور خاص افراد آسیب پذیر و از جمله افراد فقیر و کسانی را که معلولیت های ذهنی و فکری دارند را هدف قرار می دهد؛ بر این اساس، دولت واشنگتن اغلب از طریق ماموران مخفی خود وارد عمل می شود و فعالانه یک توطئه را برنامه ریزی می کند و گاهی اوقات حتی اهداف خود در این توطئه ها را تحت فشار قرار می دهند تا با اف بی آی همکاری داشته باشند.
برای مثال، "رضوان فردوس" بر تلاش برای منفجر کردن یک ساختمان فدرال در آمریکا اعتراف کرد و به ۱۷ سال زندان محکوم شد؛ این در حالیست که یکی از ماموران اف بی آی به پدر فردائوس گفت که پسر او به وضوح دارای مشکل روحی و روانی است اما با این حال، دفتر بازرسی فدرال، رضوان را برای اجرای عملیات سری خود هدف گرفت و یکی از عوامل مخفی اف بی آی به همراه فردائوس به ارائه و طراحی توطئه حمله به پنتاگون و کنگره آمریکا پرداختند و در این بین، اف بی آی نیز تسلیحات جعلی و بودجه سفر فردائوس به آمریکا را تامین کرد.
در انتهای این گزارش با اشاره به تاثیر معکوس سوء استفاده های حقوق بشری از مسلمانان آمریکایی در این کشور، اینطور نتیجه گیری شده است که این بدرفتاری ها با مسلمانان منجر به تضعیف تلاش های دولت آمریکا برای برقراری روابط با رهبران جوامع مسلمان آمریکایی و گروه هایی شده است که می تواند منابعی حیاتی برای جمع آوری اطلاعات جهت جلوگیری از وقوع حملات تروریستی در آمریکا باشند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : تسنیم