تغییر ‌آیین‌های تدفین مسلمانان در آمریکا به دلیل کرونا
تغییر ‌آیین‌های تدفین مسلمانان در آمریکا به دلیل کرونا
در دین اسلام دستورالعمل‌های مشخصی برای تدفین درگذشتگان وجود دارد که تقریباً در همه جوامع اسلامی به یک شکل انجام می‌شود، اما با شیوع بیماری کرونا و اقتضائات نوپدید، بعضی آیین‌های تدفین در برخی کشورها تغییر کرده است.
پنجشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۱۲
کد مطلب: 6930
به گزارش «آرماگدون» ، ین پایگاه خبری ـ تحلیلی در گزارشی به قلم عمرالفاروق از تغییرات در نحوه تدفین مسلمانان برای پیشگیری از شیوع کرونا در آمریکا می‌نویسد: لحظه وداع با عزیزان از سخت‌ترین لحظات زندگی است. در اسلام مؤمنان معمولاً برای خواندن نماز میت به مساجد و سپس برای عرض تسلیت به بازماندگان متوفی به منزل او می‌روند.

درد و شکیبایی در چهره بازماندگان
با شیوع کرونا و افزایش شمار جان‌باختگان و لزوم رعایت نکات بهداشتی در آمریکا، رهبران مسلمانان و امامان مساجد دستورالعمل‌های تازه‌ای را برای انجام آیین‌های تدفین اعلام کرده‌اند.
در حومه ویرجینیای شمالی داود نسیمی، یک روحانی داوطلب، که برای خانواده‌های مسلمان نحوه تدفین اموات را شرح می‌دهد، می‌گوید: در چهره بازماندگان درگذشتگان کرونایی به خاطر محدودیت‌هایی که وجود دارد، درد و صبر را شاهد بوده است و اجازه داده نمی‌شود که بیش از چهار نفر در مراسم خاکسپاری شرکت کنند.

ممنوعیت غسل اموات
معمولاً اموات با آب غسل داده و کفن می‌شوند و سپس نماز بر آنها خوانده می‌شود، اما به خاطر پیشگیری از انتشار ویروس، شستن افرادی که به دلیل این بیماری همه‌گیر جان خود را از دست می‌دهند جایز نیست. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها می‌گویند که به دلیل جلوگیری از ابتلا، نباید جسد فردی که بر اثر ویروس کرونا درگذشته لمس شود.
همچنین، نهادهای دولتی اعلام کرده‌اند که هرگونه شست‌وشو و برخورد با اجساد این درگذشتگان باید از سوی افراد مجهز به تجهیزات کامل حفاظتی انجام شود.

تیمم به جای غسل
از آنجا که برخی ایالت‌ها و مناطق کشور شستن مردگان را متوقف کرده‌اند، مسلمانان به تطهیر مردگان با شن یا گرد و غبار و استفاده از کیسه‌ای برای پوشاندن بدن به روش دیگری یعنی همان تیمم متوسل شده‌اند.
یاسر قاضی، معاون امور دانشگاهی در مؤسسه المغرب تگزاس و عضو شورای فقهی آمریکای شمالی، می‌گوید: لازم است که مراحل ضروری شستن مردگان کامل و با استفاده از وسایل محافظ شخصی انجام شود و اگر تهدیدی واقعی برای سلامتی افراد درگیر با بدن میت وجود داشته باشد، می‌توان تیمم را انجام داد.
علاوه بر این «ناصر صالح»، مدیر مرکز خدمات کفن و دفن الفردوس در لورتون ایالت ویرجینیا، می‌گوید: ما روش خود را از غسل اموات به تیمم آنها تغییر داده‌ایم و با استفاده از یک کیسه بدن جنازه را می‌پوشانیم و سپس می‌توانیم روی آن تیمم انجام دهیم.
نویسنده این گزارش می‌افزاید: دولت فدرال توصیه کرده است که تجمعات عمومی نباید از ۱۰ نفر تجاوز کند و بسیاری از مسلمانان آمریکایی را وادار به حذف برخی خدمات تدفین می‌کند.

انعطاف‌پذیری قوانین اسلامی
نسیمی اضافه می‌کند: این محدودیت‌ها باعث ناراحتی خانواده‌ها می‌شود، اما قوانین اسلامی انعطاف‌پذیر و برای موقعیت‌هایی مانند اپیدمی و بلایای طبیعی قابل تغییر است. مطابق چهار آموزه اصلی اهل تسنن، نماز تشییع جنازه به تعداد مشخصی از افراد حاضر احتیاج ندارد و می‌تواند در هر مکانی خوانده شود.
شورای فقه آمریکای شمالی اجازه داده است که مراسم تشییع جنازه از طریق اینترنت پخش شود، زیرا به مردم امکان می‌دهد که در مراسم خاکسپاری شرکت کنند و امکان انجام نماز غایب نیز وجود دارد.

ترس از سوزاندن اجساد
نویسنده این گزارش در ادامه می‌نویسد: ایالات متحده اخیراً اصلاحیه‌ای بر قانون پیشگیری از ویروس كرونا صادر كرده و آن این است كه اگر میزان مرگ و میر به دلیل بیماری ادامه یابد، سوزاندن اجساد ضروری خواهد بود، اما در اسلام سوزاندن اجساد ممنوع است و باید حتماً به خاک سپرده شوند.
در همین باره، ابوعیسی نعمت‌الله، امام مسجدی مستقر در منچستر انگلیس، اعلام کرده است که اگر اوضاع بدتر شود، مسلمانان باید آماده پذیرش شرایط جدید باشند.

ترجمه و تنظیم از محسن حدادی
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایکنا