آلمان، از نژادپرستی تا اسلام‌هراسی
آلمان، از نژادپرستی تا اسلام‌هراسی
نژادپرستی که در تاریخ آلمان هم سابقه دارد، بار دیگر به شیوه‌ای نوین از جمله اسلام‌هراسی به دغدغه سیاستمداران این کشور تبدیل شده است.
دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۲:۲۷
کد مطلب: 3170
به گزارش «آرماگدون» ، در طول هفته‌های گذشته هزاران نفر از مردم آلمان در شهرهای مختلف این کشور تظاهرات کردند تا انتقاد خود را به اسلامی شدن غرب نشان دهند. این اقدامات سیاستمداران و مردم آلمان را شوکه کرده است چرا که این نگرانی وجود دارد که این کشور به ورطه اسلام‌ستیزی کشیده شود.
خبرگزاری رویترز در گزارشی در این زمینه نوشت که جنبش «پدیگا» که ساماندهی نظاهرات‌های اینچنینی را بر عهده دارد از اکتبر گذشته با برگزاری تظاهراتی در «درسدن» آلمان تظاهرات‌های هفتگی را ترتیب داد به این ترتیب دولت آلمان تقریبا هر هفته روز دوشنبه با تظاهراتی روبرو شد که با هدف انتقاد از مهاجران و به ویژه مسلمانان برگزار می‌شد.
۲۲ دسامبر یکی از مهمترین تظاهرات‌های این گروه برگزار شد که ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن را به خیابان‌ها کشاند در این تظاهرات شرکت‌کنندگان از شعارهایی استفاده کردند که سال ۱۹۸۹ برای فروپاشی دیوار برلین استفاده شده بود. از جمله اینکه: «ما ملت (اینجا) هستیم.» نگرانی‌های مقامات آلمانی به همین‌ جا ختم نمی‌شود، در نظرسنجی موسسه فورسا که هفته گذشته نشریه آلمانی «اشترن» آن را منتشر کرد آمده است که از هر ۸ آلمانی، یک نفر آمادگی پیوستن به تظاهرات‌های جنبش پدیگا در محل سکونتش را دارد. شاید به همین دلیل بود که «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در سخنرانی سال نوی میلادی در اظهاراتی بی‌سابقه گفت که بسیاری فریاد می‌زنند که مردم آلمان هستند اما در واقع این افراد به دلیل رنگ پوست و یا به دلیل مذهب به این ملت ارتباط داده نشده‌اند.
وی گفت: «بنابراین من به همه آنهایی که در تظاهرات‌های این چنینی شرکت می‌کنند، می‌گویم که از افرادی که گرایش‌های اینچنینی را در شما تشویق می‌کنند، پیروی نکنید. چرا که بیشتر این احساسات ناشی از تعصب، سردی و حتی نفرت است.»
جنبش پدیگا به صورت عمده از افرادی که گرایش‌های افراطی دارند تشکیل شده است؛ افرادی که عضو گروه‌های نئونازی هستند، هواداران فوتبال و به خصوص مخالفان یورو حتی آنهایی که با اتحادیه اروپا مشکلی ندارند.
این جنبش را فردی به نام «لوتس باخمن» هدایت می‌کند. این عکاس و طراح گرافیک ۴۱ ساله می‌گوید که اکتبر گذشته با تماشای گزارش‌های تلویزیون درباره کردها و گروه‌های مسلمان در هامبورگ وحشت‌زده شده است.وی از اینترنت برای ارتباط و گردآوری مردم برای تظاهرات‌های ضد اسلامی استفاده کرده و نخستین مورد تظاهرات را ۲۰ اوکتبر در درسدن سازماندهی کرده است در این تظاهرات حدود ۵۰۰ نفر شرکت کردند.
اما علاوه بر ماهیت تظاهرات، محل برگزاری آن هم اهمیت دارد. در درسدن تعداد کمی مهاجر و پناهنده زندگی می‌کنند به طوری که فقط ۲.۵ درصد از جمعیت ۵۳۰ هزارنفری این کشور را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند و باخمن در این شهر می‌خواهد مردم را برای بیگانه‌ستزی تحریک کند.داده‌های آمار ملی آلمان هم نشان می‌دهد که مردم درسدن از اوایل دهه ۹۰ میلادی با افکار راست‌گرایان افراطی بیگانه نیستند.
این در حالی است که بنابر آمارهای سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی اروپا (OECD)‌ که دسامبر گذشته منتشر شد، آلمان همچنان مهمترین مقصد مهاجران به اروپاست.
این آمار شاید عامل محرک دیگری برای فعالیت‌های افراط‌گرایان باشد اما در شرایطی که عده‌ای به گروهی افراط گرا می پیوندند، عده زیادی از مردم آلمان با اقدامات افراطی مخالفت کرده‌اند. این موضوع را می‌توان از تظاهرات هزاران تن دیگر در شهرهای مختلف آلمان متوجه شد که به نژادپرستی و اسلام‌هراسی اعتراض کردند.
بنابراین شاید بتوان امیدوار بود که تصمیم کلیسای بزرگ شهر کلن برای خاموش کردن چراغ‌های خود در روز پنجم ژانویه که در همین راستا صورت می‌گیرد، اقدامی برای خاموش کردن شعله اقدامات نژادپرستانه باشد.
Share/Save/Bookmark
مرجع : فارس