مساجد انگلیس؛ هفته‌ای یک بار هدف حملات ضد اسلامی
مساجد انگلیس؛ هفته‌ای یک بار هدف حملات ضد اسلامی
بنابر گزارش سازمان «تل‌ ماما» بین ماه‌های می (اردیبهشت) 2013 و ژوئن (خرداد) 2017، 167 مسجد در انگلیس مورد هدف حمله و حوادث ضد اسلامی قرار گرفته است.
دوشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۱۶
کد مطلب: 5840
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از پایگاه خبری «newstatesman»، این حوادث از سوی سازمان «تل ماما» (Tell MAMA) که دیده‌بان اسلام‌هراسی در بریتانیا به شمار می‌آید، تأیید و ثبت شده است.
جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان از توزیع تألیفات و منشورات ضد اسلامی در اطراف مساجد انگلیس تا تلاش‌های اخیر برای بمب‌گذاری سه مسجد در «میدلند غربی» در سال ۲۰۱۳، کافی است تا بگوییم مساجد انگلیس هفته‌ای یک بار مورد هدف اسلام‌ستیزی قرار می‌گیرند.
آمار منتشر شده توسط پلیس نشان داد که بعد از برگزاری همه‌پرسی «خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا»(Brexit)، جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان ۲۳ درصد افزایش یافته است.
«فیاض موقال»، مسئول سازمان تل ماما تحلیلی را در مورد تهدید مساجد و لزوم مدیریت این تهدیدات به شرح زیر نوشته است که در ادامه به آن می‌پردازیم.
چرا مساجد بیشتر مورد اهداف اسلام‌ستیزانه قرار می‌گیرند؟
مساجد به دلیل اینکه سمبل آشکاری از مؤسسات اسلامی در جوامع و نقاط اصلی تجمع مسلمانان هستند، بیشتر مورد هدف حملات و تهدیدات اسلام‌ستیزانه قرار می‌گیرند.
کسانی که مرتکب اعمال ضد اسلامی می‌شوند، معتقدند تأثیر اعمال ضد اسلامی آن‌ها علیه مساجد می‌تواند انعکاس‌های بیشتری نسبت به حمله یا تهدید یک فرد داشته باشد.
حمله به یک مسجد این پیام را به نمازگزاران می‌رساند که آن‌ها نیز مورد هدف قرار خواهند گرفت و تمام مسلمانان آن شهر تهدید می‌شوند.
طبق گزارش تل ماما بیشتر حملات به مساجد و مراکز اسلامی انگلیس شامل آتش‌سوزی عمدی، گذاشتن غذاهای تهیه‌شده از گوشت خوک در این اماکن و گونه‌های دیگری از خشونت است.
کمپین‌های اخیر ضد مسجد در انگلیس
اخیرا تل ماما، کمپین‌هایی را مشخص کرده است که مساجد را مورد هدف قرار داده‌اند.
جدیدترین کمپین، ارسال نامه‌های تهدیدآمیز مبنی بر بمب‌گذاری مساجد بوده است که قصد داشت ترس را در میان مسلمانان انگلیس گسترش دهد.
کمپین دیگر ارسال پودر سفید به مساجد بود که تحقیقات عدم مضر بودن آن را تایید کرد اما قصد آن افزایش ترس در بین نمازگزاران و اعضای مساجد بود.
در طول چهار سال اخیر حدود ۱۹۷ مورد از تهدید مساجد به گروه تل ماما گزارش شده که بسیاری موارد نیز گزارش نشده است.
طبق تحقیق انجام شده در طول سال‌های ۲۰۱۱ _۲۰۱۶ بسیاری از مساجد انگلیس موارد تهدید و حمله را به صورت یک پرونده بایگانی کرده و به تل ماما یا نمایندگی‌های دیگر نظارت بر اسلام‌هراسی گزارش نداده‌اند.
ضعف مساجد در مدیریت حوادث اسلام‌ستیزانه
مساجد، اغلب توسط کمیته‌ای مدیریت می‌شوند که اعضای آن افراد مسن هستند و این به معنی آن است که توانایی برای مدیریت خطر و کاهش دادن جرایم ناشی از نفرت کاهش می‌یابد و تنها عکس‌العمل مساجد تعمیر خرابی‌های حاصل از تخریب و حمله و زدودن شعارهای ضد اسلامی درج شده روی در و دیوارها است تا وضعیت را به صورت عادی برگردانند.
ضرورت مدیریت خطر در مساجد/ روش‌های ایمنی
اسلام‌هراسی و در نتیجه تهدید مساجد، صنعتی روبه رشد در انگلیس است که توسط رسانه‌های اجتماعی مانند فعالان جناح راست‌ افراطی و ستون‌نویس‌ها(ستون‌نویس (Columnist) به کسی گفته می‌شود که به طور مرتب در ستون مشخصی از یک نشریه به نوشتن مقالاتی می‌پردازد که منعکس‌کننده دیدگاه‌ها و تفاسیر شخصی او است) به صورت روزانه تشدید می‌شود.
حملات تروریستی اخیر لندن و منچستر نیز جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان را افزایش داده و این به معنای آن است که هر مسجد باید روش‌های ایمنی شامل مدیریت خطر را به صورت جدی بررسی، بازبینی و بیرون از محوطه مسجد، در محوطه مسجد و در آخر داخل مسجد مورد اجرا قرار دهد.
اجرایی کردن چنین روش‌های ایمنی به معنای بکارگیری روش ایمنی «فورت ناکس»(یک پایگاه ارتش آمریکا در جنوب لوییویل و شمال الیزابت‌تاون است که در کنتاکی قرار دارد) نیست بلکه رعایت ایمنی در محوطه و چشم‌انداز مساجد است که از طریق معماری پیشرفته، کاشت گیاهان و درختکاری و نیز استفاده از نورپردازی مناسب امکان‌پذیر است.
در اصل مساجد باید راهکاری را برای حفاظت از نمازگزاران در نظر گرفته و بررسی کنند که چگونه ورود مهاجمان به داخل مسجد را کند یا از ورود آن‌ها ممانعت کنند.
فیاض موقال در پایان نوشته است: حفظ ایمنی نمازگزاران یکی از مسایلی است که در دهه‌های بعدی به مسئله اصلی در زندگی و افکار مسلمانان تبدیل خواهد شد.
اسلام دومین دین بزرگ در انگلستان به شمار می‌رود. تاکنون حدود ۶۰۰ مسجد و ۶۰ مدرسه اسلامی در این کشور تأسیس شده‌ است.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایکنا