اتفاقات تأثیرگذار بر زندگی مسلمانان آلمان در ۲۰۱۷
با پایان سال ۲۰۱۷ و آغاز سال نو میلادی سایت اسلامیک گزارشی درباره اتفاقات جامعه آلمان که زندگی مسلمانان را تحت تأثیر قرار داد، منتشر کرد.
يکشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۳:۱۱
کد مطلب: 6316
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در آلمان؛ اسلامهراسی، ممنوعیت برقع، بحث ممنوعیت حجاب و غیره سر خط خبرها و سخنرانی سیاستمداران آلمان را در سال ۲۰۱۷ تشکیل دادند.
شاید به همین دلیل بحثهای زیادی درباره شرایط زنان مسلمان در آلمان مطرح شد. بسیاری معتقد بودند که زنان مسلمان همیشه برای رفع مشکلات اجتماعی در جامعه آلمان مجبور بودهاند که از خواسته خود یعنی حجاب بگذرند.
به گزارش اسلامیک(islamiq.de)، نبیلا بشری، فعال حقوق زنان در این ارتباط معتقد است:«اکر اکثریت جامعه و بالاتر از آن همه سیاستمداران قبل و بعد از انتخابات مجلس آلمان فدرال هنوز هم بر روی موضوع مناقشه برانگیز «اسلام و زنان مسلمان تمرکز میکنند، نباید تعجب کنیم که چرا مشکلات اجتماعی مانند فقر حل نمیشوند.
ممنوعیت حجاب
در ماه مارس ۲۰۱۷ دادگاه اروپایی(EUGH) اعلام کرد که پوشیدن روسری در محل کار در اروپا ممنوع است. این قانون در بسیاری از ایالتهای آلمان برای معلمان، پلیس و کارکنان قضایی اجرا شد و بحثهای زیادی را ایجاد کرد.
امانی ابو زهرا، فیلسوف اتریشی این قانون را به عنوان ضربهای برای استقلال زنان مسلمان دانست و گفت: زنان مسلمان در اروپا تحصیلکرده هستند، میخواهند از حقوق خود بهرهمند شوند و با توجه به آموزشهایی که میبینند به دنبال جایگاهی در بازار کار هستند که شایسته آنان باشد».
گزارش من از مسجد
در ماه آوریل مسلمانان در واکنش به گزارش جنجالی شبکه یک آلمان درباره مساجد هشتگ «گزارش من از مسجد» را راهاندازی کردند و اعتراض خود را به این گزارش نشان دادند.
در گزارش جنجالی شبکه یک آلمان، خبرنگار جوان آلمانی گزارشی از نماز جمعه و خطبههای آن تهیه کرده بود که مورد انتقاد گروههای زیادی از مسلمانان قرار گرفت.
یکی از مهمترین ایرادهایی که در گزارش این شبکه آلمانی به چشم میخورد، کمبود فضای کافی برای زنان، مشارکت کمتر زنان در مساجد، موقعیت نامناسب برخی مساجد در آلمان، لحن خشک و تند برخی از ائمه جماعت و محتوای خطبهها بود.
پس از این اتفاقات، مسلمانان آلمانی در اقدامی جالب در رسانههای اجتماعی مانند توئیتر با قرار دادن هشتگهایی با عنوان «گزارش من از مسجد» اقدام به معرفی فضاهای مساجد در آلمان کردند که تنها در توئیتر نزدیک به ۹۴۰۰ توئیت در این ارتباط نوشته شد.
ورود آلترناتیو
مدت کوتاهی قبل از انتخابات عمومی، بحث درباره حضور مسلمانان در انتخابات شد. در همین زمینه شورای مرکزی مسلمانان در آلمان با همکاری روزنامه اسلامی و اتحادیه مسلمانان آلمان «قطبنمای انتخابات آلمان و مسلمانان» را به عنوان راهنمای تصمیمگیری برای انتخابات مجلس آلمان فدرال در ۲۰۱۷ منتشر کردند. اما در حالی که انتظار میرفت احزاب میانهرو وارد مجلس شوند، ورود حزب ضد اسلامی آلترناتیو برای آلمان به مجلس فدرال در دسامبر ۲۰۱۷، بسیاری را شوکه کرد.
این حزب به عنوان سومین حزب قدرتمند در آلمان وارد بوندستاگ(مجلس فدرال آلمان) شد.
مخالفت با ترامپ
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با تصمیم شخصی، قدس را به عنوان پایتخت اشرائیل اعلام کرد. واکنشها در آلمان متفاوت بود. جناح راست پوپولیست استدلال کرد که یهودیستیزی در اسلام و قرآن وجود دارد، اما اسلامشناسان در مقالات متعدد نوشتند که قرآن به تمام ادیان با احترام نگاه میکند.
در این میان شورای هماهنگی مسلمانان در آلمان در برابر تصمیم ایالات متحده برای انتخاب قدس به عنوان پایتخت اسرائیل موضع انتقادی گرفت.